Civilizatie Italiana - George Lazarescu

Stiintifica ...
Cartonata (hardcover)
 
10,99LEI
Stoc epuizat
Stiintifica ...
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Civilizatie italiana
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1987
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1987
Editura la care a aparut: Stiintifica si Enciclopedica
'Civilizatie italiana' este o lucrare ce apartine istoricului literar si specialistului in limba si literatura italiana George Lazarescu. Unica editie apare in anul 1987 in colectia 'Popoare, culturi, civilizatii' a editurii Stiintifica si Enciclopedica.

Despre Civilizatie Italiana - George Lazarescu

Civilizatie italiana face parte din seria lucrarilor lui George Lazarescu dedicate studiului culturii si civilizatiei italiene alaturi de Cultura e civilta italiana si Corso di storia dell'arte italiana.
Volumul este o incursiune atent documentata in civilizatia italiana si include si o serie de imagini graitoare ale civilizatiei din peninsula, cum ar fi Convertirea Sf. Paul, a pictorului italian Caravaggio, Paolina Borghese, sculptura lui Gian Lorenzo Bernini si Pieta scultorului italian Michelangelo Buonarroti. Acestea sunt doar cateva creatii artistice reunite in volum. 
Asadar, aparute in perioada secolelor XIV si XV, Renasterea si Barocul au determinat o veritabila revolutie artistica in Italia. Poezia lui Petrarca sau Tasso, proza lui Dante sau Machiavelli cat si pictura, sculptura si arhitectura la care au contribuit artisti precum Leonardo da Vinci, Raffaello, Botticelli, Fra Angelico si Michelangelo au asezat Italia pe harta culturala a lumii. Se mai adauga si muzica unor remarcabili compozitori ca Vivaldi, Rossini, Verdi si Puccini.