Seniorii Razboiului - Gerard Klein

Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Univers
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Pro Editura ...
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Les Seigneurs de la guerre
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1970
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1975
Editura la care a aparut: Univers
Wikipedia: https://fr.wikipedia.org/wiki/Les_Seigneurs_de_la_guerre_(roman)
'Seniorii razboiului' este un roman science fiction semnat de scriitorul francez Gerard Klein si apare initial in 1970. Intr-un univers al razboaielor de-a lungul spatiului si timpului, soldatul Gorges Corson are o misiune de indeplinit pe o planeta inamica. Isi va duce misiunea la bun final?

Despre Seniorii Razboiului - Gerard Klein

Intr-o lume cotropita de razboaie in timp si spatiu, soldatul de teren Georges Corson are o sarcina extrem de importanta de dus la bun sfarsit: trebuie sa transporte pe o planeta inamica o fiinta cu puteri distrugatoare, nelimitate si capabila sa se miste in timp, Monstrul.
In timpul calatoriei are loc un incident, misiunea lui George este deturnata, iar nava se prabuseste pe planeta inamica. Soldatul experimentat se trezeste intr-un vartej spatio - temporal ce il arunca pe planeta Aergistal, locul tuturor razboaielor. Mai mult, prietenii apropiati si iubita sa dispar fara urma. George si Monstrul fusesera proiectati la cateva mii de ani in viitor si intr-o perioada in care razboaiele au incetat. O tanara il va initia intr-o organizatie misterioasa, respectiv Biroul de Securitate, al carui scop principal este gasirea soldatilor de razboi. Asa cum este si George, de altfel.
Insa, o veritabila aventura ia nastere pentru barbat prin spatiu si timp, razboiul devine iminent si il urmareste pe soldat oriunde se indreapta.
Ce va face George, cel care este destinat sa schimbe firul firesc al istoriei?
Volumul releva societatea omeneasca de la inceputuri si pana intr-un viitor greu de conturat astazi si este analizata complex si original din perspectiva filozofica, istorica, religioasa, culturala si tehnologica de catre protagonist.