Vrajitoria de-a lungul timpului - Gh.V. Bratescu

-60%
Politica
Brosata (paperback)
13,99LEI 5,60LEI
Titlul orginal: Vrajitoria de-a lungul timpului
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1985
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1985
Editura la care a aparut: Politica
Gheorghe V. Bratescu realizeaza o incursiune foarte bine documentata in nasterea si dezvoltarea practicii magice. In prezentarea vrajitoriei, porneste de la debutul primelor forme ale credintei, continua cu perioada antichitatii, cu locul ocupat de vrajitorie in folclorul si traditia romaneasca si incheie cu primele manifestari pseudo – stiintifice ale vrajitoriei precum alchimia, samanismul, spiritismul sau organizatiile oculte.

Despre Vrajitoria de-a lungul timpului - Gh.V. Bratescu

Potrivit perspectivei dogmatice de la care porneste Gheorghe V. Bratescu in demersul de cercetare, fenomenul vrajitoriei ia nastere din superstitie, respectiv din neintelegerea fenomenelor naturale. 
Asadar, initial apare vrajitoria, iar de-a lungul timpului fenomenul patrunde in cele mai inalte niveluri ale societatii umane, se diferentiaza treptat si se impune sub forma unor practici separate precum magia, alchimia sau spiritismul. Fenomenul constituie sursa tuturor societatilor oculte din lume.
In cele cinci capitole ale volumului, printre subiectele abordate de autor se numara manifestarile si practicile stravechi din magie, originea superstitiilor, magia si folclorul in traditia romaneasca, divinatia, magia neagra, istoria lui Satan, alchimia, iluzionismul, spiritismul sau sectele si societatile oculte.
In esenta, manifestarile pseudo – stiintifice ale vrajitoriei nu reprezinta decat forma finala de dezvoltare si propagare a unei mari iluzii.