In cautarea oii fantastice - Haruki Murakami

-12%
Polirom
Brosata (paperback)
24,95LEI 21,99LEI
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Hitsuji o meguru bōken
Limba primei editii: japoneza
Anul aparitiei primei editii: 1982
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 2003
Editura la care a aparut: Polirom
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/A_Wild_Sheep_Chase
'In cautarea oii fantastice' este al treilea roman al scriitorului japonez Haruki Murakami si apare pentru prima data in 1982. De asemenea, este a treia parte a trilogiei 'Sobolanului', fiind precedata de 'Hear the Wind Sing' (1979) si 'Pinball', 1980. Romanul urmareste povestea unui tanar agent publicitar din Tokyo ce primeste de la un vechi prieten o fotografie a unui peisaj de munte cu pasuni intinse si turme de oi. Acest moment ii transforma viata intr-o aventura: un barbat misterios apare si il obliga sa porneasca in cautarea unei oi cu puteri supranaturale...

Despre In cautarea oii fantastice - Haruki Murakami

Actiunea se defasoara in jurul anului 1978. Protagonistul este un tanar agent publicitar din Tokyo recent divortat. Barbatul primeste de la un vechi prieten, Sobolanul, o fotografie cu un peisaj muntos ce suprinde pasuni si turme de oi, material pe care il foloseste ulterior intr-un buletin publicitar. Tanarul ajunge sa cunoasca si apoi sa aiba o relatie cu o fata care lucreaza ocazional ca model.
Publicarea fotografiei coincide cu aparitia unui personaj misterios si influent ce face parte dintr-o grupare condusa de Sef, cel din urma aflandu-se in prezent in coma. Tanarul este obligat sa porneasca in cautarea celei de-a treia oi din fotografia primita de la Sobolan, animalul avand o stea pe spate si detinand puteri supranaturale.
Agentul publicitar nu are de ales: Daca insa nu ne vor fi indeplinite dorintele, nu veti mai gasi nici o usa in acest domeniu si nu va mai fi loc pentru dumneavoastra in lumea aceasta. Asadar, renunta la slujba si pleaca in cautarea oii fantastice, mai bine zis pe urmele Sobolanului, care l-a aruncat in aceasta situatie fara scapare. I se alatura si femeia pe care o cunoscuse de curand. 
In traseul lor se vor intalni cu Maestrul Oilor (unul dintre putinii care intalnisera oaia fantastica) la Hotelul Delfin si se vor indrepta catre Hokkaido, cea mai friguroasa insula din Arhipelagul Japonez, respectiv in orasul Junitaki.
O singura luna are la dispozitie barbatul sa afle unde s-a facut fotografia respectiva si sa gaseasca oaia. Dupa ce urca munti pe un traseu foarte dificil, ajunge la o vila despre care se stie ca apartine Sobolanului, insa se regaseste singur, fiind parasit de iubita sa si fara niciun prieten alaturi, desi toti trebuiau sa fie acolo. 
Dar...peisajul este cel din fotografie. Ulterior apare si un personaj misterios, Omul Oaie. Muntii si orasul Junitaki au un mister aparte. Se pare ca aici a inceput toata povestea legata de oaia fabuloasa si poate aici se va si termina…