La sud de granita, la vest de soare - Haruki Murakami

-19%
Polirom
Brosata (paperback)
26,99LEI 21,99LEI
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Kokkyō no minami, taiyō no nishi
Limba primei editii: Japoneza
Anul aparitiei primei editii: 1992
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/South_of_the_Border,_West_of_the_Sun

Despre La sud de granita, la vest de soare - Haruki Murakami

La sud de granita, la vest de soare, este un roman despre criza varstei mijlocii.

Naratorul, reprezentat de Hajime, este singur la parinti, nascut in 1951, perioada in care erau prea putini copii singuri la parinti in Japonia. El are o prietena apropiata din copilarie, Shimamoto, o fata cu un picior partial schiop, care este tot singura la parinti. Desi dragostea dintre ei nu a inflorit, iar cei doi au ales sa mearga la licee diferite, baiatul a pastrat-o mult timp in minte pe Shimamoto.

La varsta de 30 de ani se casatoreste cu Yukiko, iar tatal fetei ii ofera lui Hajime sansa de a-si deschide propria afacere. Desi cei doi au o casnicie fericita, Hajime nu este complet fericit din cauza afacerilor dubioase in care l-a implicat socrul sau, dar si din cauza faptului ca inca se mai gandeste la Shimamoto.

Un articol despre el aparut intr-o revista face ca vechi prieteni sa isi faca din nou aparitia in viata lui, printre care si Shimamoto. Prezenta ei este vaga si neclara, deoarece nu dezvaluie prea multe detalii despre viata ei, si totodata apare si dispare. In ciuda acestui fapt, Hajime inca este atras de ea si pleaca impreuna in 2 excursii, riscandu-si casnicia. Ar fi dispus sa renunte la tot pentru Shimamoto, daca si ea ar vrea.

Ce se va intampla cu Hajime si Shimamoto?