Puntea pisicilor - Hermann Sudermann

Stoc epuizat
Lira
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Minerva
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Der Katzensteg
Limba primei editii: germana
Anul aparitiei primei editii: 1889
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1996
Editura la care a aparut: Universal Dalsi
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Hermann_Sudermann
'Puntea pisicilor' este un roman de dragoste al scriitorului german Hermann Sudermann si apare initial in anul 1889. Actiunea se desfasoara in Prusia la inceput de secol XIX, perioada in care au loc Razboaiele Napoleoniene. Proaspat intors din razboi, tanarul Boleslav afla de moartea tatalui sau si de incendierea casei in care a crescut. Tot ce i-a mai ramas acum este Regina, femeia care il atrage din ce in ce mai mult, desi este indragostit de Elena.

Despre Puntea pisicilor - Hermann Sudermann

Actiunea are loc in debutul secolului XIX si in Prusia macinata de avantul armatei napoleoniene.
Proaspat intors de pe front, Boleslav afla ca tatal sau, baronul Schranden, a murit de mana taranilor dupa ce acesta si-a tradat tara ajutandu-i pe soldatii francezi. Boleslav intentioneaza sa isi ingroape tatal, insa oamenii din sat il impiedica, ba chiar abia asteapta sa ii vina de hac, rasfrangand asupra lui intreaga furie si ura pe care o aveau fata de baron, un barbat foarte sever.
De asemenea, tanarul afla ca i-a fost incendiat castelul, casa in care si-a petrecut copilaria. In cele din urma reuseste sa isi ingroape tatal iar tot ce ii mai ramane acum este Regina, o tanara care il slujeste. Femeia fusese vanduta de catre tatal ei baronului, cel care o transformase in servitoarea si amanta sa. Desi intr-o stare deplorabila si la marginea nebuniei, Regina este foarte frumoasa. Taranii o urmaresc la fiecare pas pentru a-i lua viata, acuzand-o de complicitate la tradarea patriei. 
Femeia de care este indragostit Boleslav inca din copilarie este Elena, insa treptat incepe sa o uite, fiind tot mai atras de Regina. 
Intreaga poveste se incheie cu debutul ultimului razboi al lui Napoleon la Waterloo, unde va fi infrant definitiv. Puntea Pisicilor semnifica podul dintre castel si sat.