Prolegomene - Immanuel Kant

Stoc epuizat
Stiintifica ...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
All
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Cultura Nati...
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
All
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Prolegomena zu einer jeden künftigen Metaphysik, die als Wissenschaft
Limba primei editii: germana
Anul aparitiei primei editii: 1783
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1924
Editura la care a aparut: Cultura Nationala
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Prolegomena_to_Any_Future_Metaphysics
'Prolegomene la orice metafizica viitoare' care se va putea infatisa drept stiinta apare initial in 1783 si este scrisa de cunoscutul filosof german Immanuel Kant. Volumul constituie unul dintre cele mai bune mijloace de a introduce cititorul in filosofia critica a cunoasterii, respectiv in metafizica.

Despre Prolegomene - Immanuel Kant

Adresandu-se atat amatorului instruit cat si cercetatorului profesionist, 'Prolegomene la orice metafizica viitoare' care se va putea infatisa drept stiinta este singura lucrare semnata de un ganditor de o asemenea putere si originalitate. 
Poate fi chiar posibila metafizica? Aceasta este intrebarea de la care porneste volumul lui Immanuel Kant. Metafizica, ramura a filosofiei ce studiaza explicarea naturii lumii, inca nu a atins cunoasterea universala si permanenta, comparativ cu alte stiinte, potrivit filosofului.
Volumul a fost conceput pentru a facilita intelegerea unei alte lucrari a autorului, 'Critica ratiunii pure', cat si pentru introducerea cititorului in filosofia lui Kant si in modul in care gandea acesta. 
Utilizand metoda analitica lanseaza intrebarea privind posibilitatea metafizicii ca stiinta, o imparte in trei parti si ulterior cerceteaza trei probleme ale posibilitatii: a matematicii pure, a stiintelor naturale pure si a metafizicii in general. Acest lucru i-a permis stabilirea limitelor ratiunii pure si gasirea raspunsului la intrebarea volumului.
Sursele metafizicii, cum este posibila fizica pura sau matematica pura, cum este insasi natura posibila, determinarea granitelor ratiunii pure, solutionarea intrebarii generale a prolegomenelor si in final, ce poate fi intreprins pentru ca fizica, inteleasa ca stiinta, sa devina reala sunt cateva dintre aspectele tratate in prezentul volum.