Nadia - Ioan Chirila

-25%
Gazeta Sport...
Cartonata (hardcover)
3,99LEI 2,99LEI
Sport-Turism
Cartonata (hardcover)
 
2,99LEI
Sport-Turism
Cartonata (hardcover)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Curtea Veche
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Sport-Turism
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Sport-Turism
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Nadia
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1977
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1977
Editura la care a aparut: Sport - Turism
Ioan Chirila, cunoscut jurnalist sportiv roman si autor de volume pe teme sportive, concepe o carte - documentar despre viata si cariera campioanei Nadia Comaneci. Nadia, o biografie a sportivei de 10, apare in anul 1977 si cuprinde 23 de capitole menite sa surprinda efortul, munca, pasiunea si gloria marii gimnaste.

Despre Nadia - Ioan Chirila

Nadia este un personaj de poveste. La paisprezece ani ea a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vara de la Montreal din 1976, iar la jocurile din Canada a fost prima gimnasta care a obtinut scorul perfect de zece la olimpiada, triumfand cu trei medalii de aur - la individual compus, barna si paralele, o medalie de argint - echipa compus, respectiv medalie de bronz la sol.
Momentul in care campioana a obtinut nota perfecta a facut inconjurul lumii si s-a transformat intr-un eveniment mondial, cand reporterii au invadat sala, iar Nadia a iesit din carapace si a ridicat bratele sus, oferind operatorilor cea mai mare imagine a victoriei.
Incontestabil, Nadia a fost cel mai mare boom din istoria gimnasticii. Nu numai pentru ca a facut de ras computerul din Montreal ci si pentru alura sa de printesa. 
Perioada de vis a gimnasticii se incheie cu Nadia Comaneci. Tot ce o urmeaza sunt mici capodopere carora le lipseste farmecul inegalabil al fetei din Onesti.