Israel Regardie

Ordoneaza dupa:
Arata:
nou
Arta adevaratei vindecari
Puterea infinita a rugaciunii si a vizualizarii Israel Regardie
Editura: Nemira
Data aparitie: 2012
Colectia: Mistica. Dezvoltare personala
Numar pagini: 70
Foarte buna
11,99LEI
Foarte buna
Ultima bucata
-
buc
+
 
11,99LEI
Stoc: 0
Pe baza a 2 comentarii.
-65%
Arta adevaratei vindecari
Puterea infinita a rugaciunii si a vizualizarii Israel Regardie
Editura: Nemira
Data aparitie: 2014
Colectia: Mistica. Dezvoltare personala
Numar pagini: 92
Observatii: Editia a doua
Noua
14,35LEI 4,99LEI
Noua
Stoc suficient
-
buc
+
14,35LEI 4,99LEI
Stoc: 0
Pe baza a 38 comentarii.
-38%
Gradina cu rodii
Viziuni despre Arborele Vietii Israel Regardie
Editura: Nemira
Data aparitie: 2017
Colectia: Mistica
Numar pagini: 638
Observatii: Editie revizuita si adaugita de Chic Cicero si Sandra Tabatha Cicero
Noua - mici defecte
49,99LEI 30,99LEI
Noua - mici defecte
Stoc limitat
-
buc
+
49,99LEI 30,99LEI
Stoc: 0
Pe baza a 2 comentarii.
Stoc epuizat
Pilonul central
Echilibrul dintre minte si magie Israel Regardie
Editura: Nemira
Data aparitie: 2014
Colectia: Mistica
Numar pagini: 360
Pe baza a 2 comentarii.
Stoc epuizat
Piatra filosofala
Editura: Herald
Data aparitie: 2017
Colectia: Quinta Essentia
Numar pagini: 288
Pe baza a 1 comentarii.
Ordoneaza dupa:
Arata:

Activitate / viata


Carti scrise de Israel Regardie
Francis Israel Regardie a fost un ocultist de renume si scriitor englez, fiind autorul a numeroase volume referitoare la ocultism. Aproape intreaga viata locuieste in Statele Unite ale Americii.
Pe numele sau adevarat Francis Israel Regudy, s-a nascut in noiembrie 1907 intr-o familie evreiasca ortodoxa modesta din zona de est a Londrei, o zona saraca. Impreuna cu parintii sai, imigranti evrei din Ucraina, emigreaza in Statele Unite ale Americii, isi schimba numele in Regardie si se stabileste in Washington. Inca din adolescenta respinge religia familiei, iudaismul ortodox, manifestand interes pentru teozofie, hinduism, budism sau pentru misticismul evreiesc.  
Ulterior, din dorinta de a deveni pictor, urmeaza cursurile unei scoli de arta din Philadelphia si face parte si din Societas Rosicruciana, dedicata unei miscari culturale si spirituale de la inceputul secolului XVII. 
Interesul sau pentru yoga il conduce pe Regardie la descoperirea lucrarilor cunoscutului ocultist Aleister Crowley. Impresionat de opera acestuia, il contacteaza prin intermediul editurii iar la opt luni primeste si raspuns. Astfel ca Regardie porneste spre New York pentru a se intalni cu agentul lui Crowley, Karl Germer. In timp, Regardie evolueaza de la yoga la magie ceremoniala.
La sugestia lui Aleister Crowley merge in Paris pentru a-si aprofunda cunostintele, parintilor spunandu-le ca va intalni un pictor francez alaturi de care va studia. In realitate duce o viata promiscua, renuntand la toate inhibitiile, potrivit sfaturilor mentorului sau. Capata un nou nume, The Serpent, insa devine cunoscut si sub numele de Father Scorpio. Ulterior, este internat in spital, apoi expulzat din Franta, soarta pe care a avut-o si Crowley, la putin timp. In 1929 cei doi se reintalnesc in Anglia, in Knockholt, Kent. Devine apoi secretarul lui Thomas Burke, care il incurajeaza in propriile sale scrieri. 
In timpul sederii sale in Anglia, Israel Regardie scrie doua volume referitoare la Qabalah si anume 'A Garden of Pomegranates' si 'The Tree of Life.' In 1934 se alatura unui ordin ocultist de magie ceremoniala, Stella Matutina, pe care il paraseste in scurt timp. Publica si materialul ritual la grupului, in 1935 finalizand 'My Rosicrucian Adventure,' ulterior publicat sub titlul 'What You should Know about the Golden Dawn.' Urmeaza si studii de psihanaliza, fiind interesat cu precadere de psihologia jungiana si este atras de Francisc din Assisi, nume pe care incepe sa il si foloseasca.
Dupa noua ani petrecuti in strainatate se intoarce in Statele Unite ale Americii in 1937. In urma unor corespondente dure intre acesta si Crowley, cei doi rup legaturile si Regardie se distanteaza de ocultism pentru cativa ani. Un an mai tarziu este publicata The Philosopher's Stone. 
Ulterior se concentreaza pe psihoterapie si se inscrie la Colegiul Chiropractic din New York, pe care il absolva in 1941, iar intre 1942 si 1945 se inroleaza in armata Statelor Unite ale Americii in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Dupa incheierea serviciului militar obtine si un doctorat in psihologie. Urmeaza alte lucrari, 'Be Yourself - The Art of Relaxation', 'The Middle Pillar' si 'The Art of True Healing.'
Interesul sau pentru misticismul crestin ramane nestavilit si incepe sa exploreze si Stiinta crestina si Noua gandire, ce in esenta vorbesc despre vindecarea bolii prin gandire. In 1946 publica legat de acest aspect si 'The Romance of Metaphysics,' republicata ulterior sub titlul 'The Teachers of Fulfilment.' Titlul s-a bucurat de un real succes financiar. In 1947 se muta in Los Angeles unde isi infiinteaza propria clinica de chiropractica. Israel preda psihiatrie la Colegiul de Chiropractica din Los Angeles.
Intre 1951 si 1979 Regardie are o cariera in plina dezvoltare si publica numeroase volume, printre care 'Regardie's The Eye in Triangle: An Interpretation of Aleister Crowley', in 1970 sau 'Twelve Steps to Spiritual Enlightenment', in 1969.
In 1980, 'Ceremonial Magic: A Guide to the Mechanisms of Ritual' este publicata in Marea Britanie si in Statele Unite ale Americii iar in aceeasi perioada autorul manifesta o puternica aversiune impotriva crestinismului. Se pun bazele unei societati, Golden Dawn System, care insa nu rezista. In 1981 se retrage in clinica sa si ulterior se muta in Sedona, Arizona. La trei ani distanta este publicata si cartea 'The Complete Golden Dawn System of Magic.' Calatoreste mult, ajungand in Fiji, Australia si Noua Zeelanda iar in 1984 se muta in Hawaii.
Israel Regardie a fost casatorit si a divortat de trei ori si nu a avut copii. Suferea si de astm. De asemenea, ii placeau boxul si canabisul. Moare in urma unui atac de cord in 1985, la varsta de 77 de ani. Neavand copii, mostenirea sa ajunge la nepotul sau, avocat in New York si la Hyatt, care a infiintat Fundatia Israel Regardie.
 

Opera


Francis Israel Regardie a fost un ocultist de renume si scriitor englez, fiind autorul a numeroase volume de ocultism. Opera lui Regardie constituie o mare parte din fundamentul ocultismului occidental modern si, de asemenea, o sursa de incredere pentru ceea ce se cunoate in legatura cu Ordinul ermetic al zorilor de aur.
In timpul sederii sale in Anglia, Israel Regardie scrie doua volume referitoare la Qabalah, si anume 'A Garden of Pomegranates' si 'The Tree of Life.' In 1934 se alatura unui ordin ocultist de magie ceremoniala, Stella Matutina, despre care publica in 1935 'My Rosicrucian Adventure', ulterior 'What You should Know about the Golden Dawn.' In 1938 este publicata cartea sa 'The Philosopher's Stone.'
Urmeaza alte lucrari in perioada anilor 1937 si 1950, ca 'Be Yourself - The Art of Relaxation,' 'The Middle Pillar' si 'The Art of True Healing.' In 1946, datorita interesului sau pentru Stiinta crestina si Noua gandire se naste 'The Romance of Metaphysics', republicata ulterior sub titlul 'Teachers of Fulfilment.' Titlul s-a bucurat de un real succes financiar. Intre 1951 si 1979 apar numeroase alte volume. printre care 'Regardie's The Eye in Triangle: An Interpretation of Aleister Crowley', in 1970, sau 'Twelve Steps to Spiritual Enlightenment.'
In 1980 este publicata cartea 'Ceremonial Magic: A Guide to the Mechanisms of Ritual', in Marea Britanie si in Statele Unite ale Americii, iar 1984 apare 'The Complete Golden Dawn System of Magic.'
 
Opera
A Garden of Pomegranates, 1932
The Tree of Life, 1932
My Rosicrucian Adventure, 1936
The Art of True Healing, 1937
The Golden Dawn, 1937- 1940 (4 volume)
The Middle Pillar, 1938
The Philosopher's Stone, 1938
The Romance of Metaphysics, 1945
The Art and Meaning of Magic, 1964
Be Yourself. The Art of Relaxation, 1965
Twelve Steps to Spiritual Enlightenment, 1969
The Eye in the Triangle, 1970
The One Year Manual, 1975
Ceremonial Magic: A Guide to the Mechanisms of Ritual, 1980
The Complete Golden Dawn System of Magic, 1984
Mysticism, Psychology and Oedipus, 1986