Iulia Motoc

Ordoneaza dupa:
Arata:
Interpreter la guerre
Les exceptions de l'article 2§4 de la Charte de l'ONU dans la pratique du Conseil de Securite Iulia Motoc
Editura: Babel
Data aparitie: 1997
Colectia: Studia Politica
Numar pagini: 336
Buna
9,99LEI
1 foto
Contine autograful autorului;
Buna
Contine autograful autorului;
Ultima bucata
-
buc
+
 
9,99LEI
Stoc: 0
Pe baza a 0 comentarii.
Stoc epuizat
Maria si Machiavelli
Editura: Tracus Arte
Data aparitie: 2020
Numar pagini: 96
Pe baza a 0 comentarii.
Stoc epuizat
Despre democratie in Europa Unita
Editura: Humanitas
Data aparitie: 2012
Numar pagini: 168
Pe baza a 0 comentarii.
Stoc epuizat
Uniunea Europeana
Dreptul si politica extinderii la Est Iulia Motoc
Editura: Paideia
Data aparitie: 2001
Colectia: Stiinte juridice
Numar pagini: 248
Pe baza a 0 comentarii.
Stoc epuizat
Teoria relatiilor internationale
Sursele filosofiei morale si a dreptului Iulia Motoc
Editura: Paideia
Data aparitie: 2001
Colectia: Stiinte Juridice
Numar pagini: 182
Pe baza a 0 comentarii.
Ordoneaza dupa:
Arata:

Activitate / viata


Carti scrise de Iulia Motoc
Iulia Motoc este judecator al Curtii Europene a Drepturilor Omului, profesor al Universitatii din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti. Este autoare a numeroase carti si studii in volume colective de specialitate, printre care se numara 'Manual de analiza a politicii externe' din 2010 sau 'Despre democratie in Europa Unita' din 2012.
Iulia Motoc se naste in august 1967 in Timisoara. Finalizeaza studiile de licenta la Facultatea de Drept din Universitatea Bucuresti in 1989, ulterior studiile de masterat in drept international public la Facultatea de Drept a Universitatii Paul Cezanne Aix - Marseille III, in 1991, iar cinci ani mai tarziu obtine titlul de doctor in drept international public in cadrul aceleiasi institutii. In 1998 obtine Habilitation, respectiv abilitarea de a conduce doctorate in drept la Universitatea Paris XI Jean Monnet si un an mai tarziu devine doctor in filosofie in urma studiilor la Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti.
Iulia Motoc a fost judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei intre 2010 si 2013, pana cand a fost aleasa la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. 
Intre 1989 si 1990 este procuror stagiar la Procuratura locala Giurgiu, apoi judecator la Judecatoria sectorului 2 din capitala si din 1995 este avocat al Baroului Bucuresti. Isi incepe cariera didactica in calitate de asistent al Universitatii din Bucuresti si ocupa ulterior posturile de lector si conferentiar iar din 2002 este profesor universitar la Facultatea de Stiinte Politice a universitatii.
In calitate de profesor invitat si cercetator colaboreaza cu numeroase institutii educationale, printre care Facultatea de Drept a Yale University (2004 - 2007), Institutul European din Florenta, New York University (prin programul Fulbright ), St. Thomas University din Miami (2001 - 2003), Universite Paris XI (1996 - 1998), University of Michigan (1998, Programul USAID), Universita Cattolica del Sacro Cuore din Milano (1997), Universite Libre de Bruxelles (1998) sau Academia Diplomatica din Bucuresti.
De-a lungul carierei sale, Iulia Motoc ocupa numeroase functii in Organizatia Natiunilor Unite incepand cu 1999, printre care vicepresedinte al Comitetului pentru Drepturile Omului (2012 - 2013), membra a Comitetului pentru Drepturile Omului din 2006 pana in prezent, raportor special al ONU pentru drepturile omului in Comisia pentru Republica Democrata Congo (2001 - 2004) si raportor Special ONU privind Drepturile Omului si Genetica (2004 - 2007).
Ocupa functia de membru al Comitetului Consultativ privind Conventia Cadru pentru protectia minoritatilor nationale in Consiliul Europei (1998 - 2004, 2008 - 2012) si este membra a Agentiei pentru Drepturile Fundamentale a Uniunii Europene (2010 - 2012). 
Mai mult, in prezent este director (Romania) al Master European pentru Drepturile Omului si Democratizare (Centrul Interuniversitar European pentru Drepturile Omului si Democratizare, Venetia), membru in consiliul stiintific al Revue Quebecoise de droit international si Journal of International Relations and Development si al conducerii Societatii Europene de Drept international (2004 - 2008).
Este membra a International Law Association (Grupul de Lucru pentru Biotehnologii si drept international), membra a consiliului international de profesori si practicieni al Facultatii de Drept din Universitatea din Melbourne si co-editor al revistei Polis (1996 - 1999).
Judecatoarea Iulia Motoc este casatorita cu diplomatul roman Mihnea Motoc (fost ambasador al Romaniei in Regatul Unit) si au impreuna un fiu. Distinctiile primite de Iulia Motoc sunt Steaua Romaniei in rang de Cavaler si Ordinul Constantin si Elena. 
 
 

Opera


Opera 
 
Droit international public, 1996
Interpreter la guerre, les exceptions de l`article 2&4 de la Charte O.N.U devant le Conseil de securite, 1997 (Bucuresti)
Karl Popper si raspunderea intelectualilor in postcomunism, 1998 (in K. Popper, Lectia acestui secol, Bucuresti)
Manifestul Partidului Comunist, Totalitarismul, Statul de drept posttotalitar, trei fete ale refuzului modernitatii politice, 1998 (in Karl Marx, F. Engels, Manifestul Partidului Comunist, Bucuresti)
La prevention et la repression du genocide et la conception sur la justice: le droit international entre lege ferenda et utopie, 1999 (Bruxelles) 
Ne diritto ne potere, overe quando il semipresidenzialisme passa all`Est, 1999 (Turin)
De ce intelectualul est- european il prefera pe Hayek lui Aron?, 1999 (in R.Aron, Un spectator angajat, Bucuresti)
Europe and its teleology. Is there a Central-Eastern Vison?, 2000 (European Institute Florence, Harvard School of Law)
Les criteres politiques dans le Parteneriat avec les Pays d'Europe Centrale et Orientale, 2000 (Bruxelles)
Governacao sem Governo: O Desafio Normativo do Direito Internacional, 2000 (in Cidadania e Novos Poderes numa Sociedade Global, Calouste Gulbekian, Lisbon) 
Uniunea Europeana: Dreptul si politica largirii la Est Paideia, 2001 
Teoria relatiilor internationale: sursele filosofiei legale si morale Paideia, 2001
L'Europe Unie et l'Europe d'apres le communisme: rationalite et ethique de l'élargissement, 2001 (inLes frontières de l 'Europe, Bruxelles)
Women and Legal Justice: the European Context in Women and the Administration of Justice, 2001 (Tokyo)
Taking Democracy Seriously: The Normative Challenges to the International Legal System, 2003 (in International Economic Governance and Non-Economic Concerns, Springer Vienna - New York)
Les rapporteurs speciaux etatiques de l'ONU, 2006 (in E. Decaux Les Nations Unies et les droits de l'homme, Pedone, Paris)
The Responsability of State and the Individual: Controversial aspects of the right to democracy, 2006 (in The Responsability of the State, Courses of the Academy of International law, Thesaurus Acroasium, Sakkoulas, Thessaloniki)
Conceptions of pluralism and international law, 2008 (in Proceedings of the ESIL, Selected proceeding of the European Society of Internatonal law, A quoi ca sert le droit international, Hart, Oxford)
Plaidoyer pour les droits de l'homme, Centre des droits de l'homme et droit humanitaire, 2008
The International law of genetic discrimination: the power of "never again", 2009 (in New Techonologies and Human Rights, Oxford University Press, Oxford)
Manual de analiza a politicii externe, 2010
Despre democratie in Europa Unita, 2012
Les Doctrines internationalistes durant les annees du communisme reel en Europe, Societe de legilslation comparee, 2012
The impact of the European Court of Human Rights and the case-law of democratic change and development in Eastern Europe, 2016, Cambridge University
The ECHR and General International Law, Oxford University Press, 2018
New Developments in Constitutional Law, Eleven International Publishing
 
Se adauga numeroase articole, rapoarte si studii pentru ONU si cercetari stiintifice prezentate la congrese si conferinte.