Thriller - James Patterson

Stoc epuizat
Litera
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Stories to Keep You Up All Night
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 2006
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2009
Editura la care a aparut: Litera
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Thriller_(short_story_collection)
'Thriller' (2006) este prima antologie de proza scurta din genul thriller publicata vreodata. Cartea include treizeci de povestiri semnate de treizeci si doi dintre cei mai renumiti si premiati scriitori, membri ai asociatiei International Thriller Writers, Inc (ITW) si este editata de James Patterson, unul dintre cei mai bine cotati autori americani la ora actuala.

Despre Thriller - James Patterson

Lansarea antologiei Thriller in 2006 a constituit un veritabil eveniment literar, indelung asteptat atat de critici cat si de public. Colectia reuneste autori renumiti din literatura thriller, politista si de suspans precum John Lescroart, Lee Child, David Morell, Gayle Lynds si Michael Palmer si se adreseaza atat fanilor impatimiti cat si cititorilor neinitiati si dornici de a se familiariza cu numele mari ale thriller-ului american.
Colectia lui Patterson este una extrem de reprezentativa, incluzand categorii importante ale genului, de la thriller-ul politic (in scenariul lui Steve Berry, legat de capturarea si uciderea lui Osama Bin Laden) la cel istoric (cu personaje celebre ca Thomas Jefferson si John Adams, in povestirea scurta Clubul de marti de Katherine Neville), de la thrillerul medical (in care autorul Michael Palmer exceleaza) la cel de actiune (cu agenti sub acoperire si spioni) si de la genul clasic (cu psihologi criminalisti si detectivi) pana la proza de anticipatie (reprezentata de James Rollins).
Alte proze scurte incluse in volum sunt Kill Zone de Robert Liparulo, Epitaph de J. A. Konrath si The Hunt For Dmitri de Gayle Lynds. Asadar, o recomandare cititorilor: incuiati usile, trageti obloanele si pregatiti-va pentru o noapte alba cu Thriller-ul lui Patterson!