Bine ca esti tu destept! - John Farndon

Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Do You Think You're Clever?: The Oxford and Cambridge Questions
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 2009
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2010
Editura la care a aparut: Nemira
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/John_Farndon
'Bine ca esti tu destept!' (2009) este o culegere de intrebari inedite adresate potentialilor candidati de catre profesorii celebri de la Oxford si Cambridge. Explorand cu abilitate caile sinuoase parcurse de o minte solicitata, autorul britanic John Farndon ofera raspunsuri surprinzatoare la saizeci de intrebari atat de crude prin simplitatea lor.

Despre Bine ca esti tu destept! - John Farndon

An de an profesorii universitatilor Oxford si Cambridge adreseaza intrebari aparent bizare candidatilor examenului de admitere in incercarea de a separa pleava de grau si pe cei inteligenti de ambele. 
Asadar, Bine ca esti tu destept! este o carte pentru toti cei care se considera isteti sau peste masura de inteligenti. Inteligenta nu presupune doar sa stii o multime de lucruri si fapte, ci cat de interesant si profund iti poti stoarce creierul pentru gasirea unei solutii unice. La astfel de intrebari raspunde volumul lui John Farndon.
Intrebarile reunite in Bine ca esti tu destept! se refera la un spectru generos de subiecte din numeroase materii predate in Universitatile Oxford si Cambridge si au menirea de a testa nu doar un intelect riguros cat si curiozitatea. Fiecare intrebare preluata din interviurile reale este insotita de explicatii clare pe parcursul a catorva pagini fiecare si pline de informatii care intriga mintea umana. 
Cateva intrebari suna astfel: cum descrieti un mar? si ce procent din volumul total al lumii se gaseste intr-o vaca?. Aceasta carte este un veritabil tur de forta, de la fizica la filosofie, de la matematica la literatura, este o pirueta splendida pe culmile gandirii abstracte cat si o harta intelectuala pentru mintile antrenate.