Dincolo - John Galsworthy

-75%
Orizonturi
Brosata (paperback)
11,99LEI 2,99LEI
Eminescu
Cartonata (hardcover)
 
2,99LEI
Eminescu
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Nimbus
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Beyond
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1917
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1974
Editura la care a aparut: Eminescu
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/John_Galsworthy
Unul dintre cei mai mari scriitori ai lumii si laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, John Galsworthy creeaza o poveste impresionanta si plina de sensibilitate si sensuri profunde. O tanara femeie face primul pas gresit in viata in urma unei decizii pripite. Asadar, greselile trecutului se repeta iar consecintele vor fi pe masura. Cel care o va ajuta pe eroina sa ramana ancorata in realitate este tatal sau, care va ramane mereu un stalp de sustinere si umarul pe care se sprijina.

Despre Dincolo - John Galsworthy

Charles Clare Winton este un maior in retragere care isi traieste viata alaturi de fiica sa Ghita la Londra sau la Mildenham, domeniul lor de la tara. Mama tinerei a murit la nastere, asa ca maiorul si-a dedicat intreaga viata lui Gyp (asa cum o alinta el). In timpul unei vacante in Germania, Gyp il cunoaste pe violonistul Gustav Fiorsen, cu care se casatoreste impotriva vointei maiorului. Cuplul se stabileste ulterior in Londra.  
Insa, Gustav isi continua viata desfranata de muzician si este ferm convins ca Gyp nu il iubeste cu adevarat. Un lucru cert, de altfel, tanara realizand ca a facut o greseala enorma casatorindu-se in pripa. Ea naste o fetita, il paraseste mai apoi pe Gustav si cu ajutorul tatalui sau trece peste aceasta despartire. La ceva timp, Gyp il cunoaste pe Baryn Summerhay, un tanar avocat de care se indragosteste fulgerator. Cei doi incep o relatie in afara legalitatii (Gyp fiind maritata cu Gustav) si se muta impreuna la tara, trecand peste prejudecatile societatii. Istoria se repeta: Gyp avea un amant, asemenea mamei sale in trecut.
Dupa patru ani, Baryn incepe sa fie atras de Diana. Desi o iubeste pe Gyp, Summerhay nu poate rezista avansurilor femeii. Cuplul are mai multe discutii aprinse in urma carora barbatul, pentru a se calma, pleaca sa calareasca. El cade de pe cal, se loveste grav la cap si moare. 
Devastata, Gyp incearca sa isi puna cat zilelor aruncandu-se in raul din aproprierea casei. Tatal sau ii va fi alaturi si o va convinge cu multa rabdare sa renunte la astfel de ganduri negre. In decursul povestii maiorul ii este mereu alaturi, fiind liantul care o ajuta sa ramana ancorata in realitate. 
In final, din dorinta de a oferi dragoste unor fiinte napastuite, Gyp decide sa infiinteze un camin pentru copii.