Domeniul - John Galsworthy

-25%
Minerva
Brosata (paperback)
3,99LEI 2,99LEI
Hyperion
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
-40%
Lira
Cartonata (hardcover)
4,99LEI 2,99LEI
Stoc epuizat
Minerva
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: The Country House
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1907
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1973
Editura la care a aparut: Minerva
'Domeniul' este un roman din anul 1907 al romancierului si dramaturgului englez John Galsworthy, castigator al Premiului Nobel pentru Literatura in anul 1932. Amplasate in Worsted Skeynes, evenimentele par sa fie cele obisnuite ale aristocratiei britanice de secol XVIII: serate dansante, sesiuni de vanatoare si curse de cai.

Despre Domeniul - John Galsworthy

Intrucat John Galsworthy este renumit pentru portretizarea clasei medii superioare britanice si pentru satirizarea ierarhiilor sociale, Domeniul se inscrie cu succes in aceasta categorie. Titlul romanului nu face referire neaparat la un teritoriu, ci la tot ce inseamna o veche familie: traditie, reguli, obiceiuri si prejudecati. 
Actiunea are loc in Anglia secolului XVIII. Pe fondul intamplarilor din lumea aristocrata din Worsted Skeynes se tese povestea de iubire dintre George, fiul mosierului Horace Pendyce si frumoasa doamna Jaspar Bellew, o tanara vaduva. Desigur, aceasta relatie nu este vazuta cu ochi buni de membrii comunitatii. Asadar, avem de-a face cu orgoliul tatalui care crede cu sfintenie in principiile morale dar si cu dragostea unei mame ce este alaturi de fiul sau, fiind capabila sa isi sacrifice propriul mariaj. 
Cu ajutorul mamei sale, George va reusi sa se detaseze de viata zbuciumata a Londrei, in care a trecut de la euforia castigurilor de la pariurile curselor de cai la durerea pierderii femeii iubite.