Civilizatie Inca - John V. Murra

Stiintifica ...
Cartonata (hardcover)
 
5,99LEI
Stoc epuizat
Stiintifica ...
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: The Economic Organization of the Inca State
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1956
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1987
Editura la care a aparut: Stiintifica si Enciclopedica
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/John_Victor_Murra
Antropolog si cercetator al Imperiului Inca, John V. Murra publica in 1956 volumul 'Civilizatia Inca', o incursiune in istoria celui mai mare imperiu din America precolumbiana, dezvoltand organizarea economica a statului incas inainte de invazia spaniolilor.

Despre Civilizatie Inca - John V. Murra

John V. Murra realizeaza un studiu cu privire la organizarea economica si sociala a Imperiului Incas inainte de anul 1532 si inainte ca invazia spaniola, cucerirea si stapanirea coloniala sa aiba un puternic impact asupra societatii.
Civilizatia Incasa s-a ridicat pe altitudinile din Peru in jurul anilor 1200. Prin cuceriri a reusit sa acopere mare parte din vestul Americii de Sud, incluzand intre 1438 si 1533 teritorii ocupate in prezent de Ecuador, Peru, Bolivia, Argentina si Chile. 1533 este anul in care ultimul imparat incas este ucis din ordinul conchistadorului Francisco Pizarro si totodata anul care marcheaza debutul dominatiei spaniole.
Subiectele majore abordate de cercetatorul Imperiului Inca sunt legate de caracteristicile economice ale satului si statului, controversele privind existenta comertului cat si schimbarile structurale pe care le-a suferit civilizatia inca in ultimele decenii ale existentei sale.  
De asemenea, epilogul volumului include o serie de speculatii lansate de John V. Murra referitoare la viitorul sistemului in conditiile in care ar fi supravietuit si dupa anul 1532.