Agentul secret - Joseph Conrad

-40%
Univers
Brosata (paperback)
4,99LEI 2,99LEI
Leda
Brosata (paperback)
 
10,99LEI
Indra
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Univers
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Art
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Tritonic
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Orizonturi
Brosata (paperback)
Titlul orginal: The Secret Agent: A Simple Tale
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1907
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2011
Editura la care a aparut: Crime Scene Publishing
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Secret_Agent
`Agentul secret` este un roman semnat de Joseph Conrad si publicat in anul 1907. Povestea este plasata in Londra anului 1886 si abordeaza munca Domnului Adolf Verloc ca spion pentru o tara al carui nume nu este dezvaluit. `Agentul Secret` este unul dintre romanele politice publicate mai tarziu in viata, in care Conrad s-a indepartat de vechile povesti despre navigatie.

Despre Agentul secret - Joseph Conrad

Romanul abordeaza teme precum anarhismul, spionajul, terorismul si abuzul in relatiile cu cei vulnerabili prin raportul lui Verloc cu Stevie, cumnatul sau cu dificultati de invatare. In cartea sa, Conrad reuseste sa schiteze un portret simpatic al monstrului, facand cititorii sa empatizeze cu acesta, sa ii simta furia si geloziile, nesigurantele, sa simta iubirea simpla, profunda a sotiei sale. Este o poveste despre iubire, ura, tradare, nebunie, o ciudata mizantropie care pare o tema ubicua in lucrarea lui Conrad. Mentalitatea personajului principal, amploarea pericolului actiunilor pregatit sa le comita, capacitatea de a trada increderea oricui, usurinta de a sacrifica pe oricine pentru a-si atinge scopul sunt prezentate extraordinar.

`Agentul secret` este o scriitura complexa, clasica dar moderna la nivel de concept, o explorare a motivatiei si a moralitatii. Eroul Adolf Verloc evident nu poate fi James Bond ci, mai degraba, el si cercul sau de sabotori inadaptati nu sunt spioni, ci teroristi, condusi mai putin de idealuri politice si mai mult de emotii si ura irationala. Construita pe teme despre spionaj, terorism, anarhism, agenti dubli, politici guvernamentale, cartea prezinta o poveste intunecata, tragica, brutala pe alocuri.

`The Independent` numeste acest roman `unul dintre marile romane citadine ale lui Conrad` in timp ce `New York Times` insista ca `Agentul secret` este `cel mai sclipitor studiu romanesc asupra terorismului`.