Prichindel - Jules Verne

-58%
Adevarul
Cartonata (hardcover)
47,99LEI 19,99LEI
Stoc epuizat
Minerva
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Ion Creanga
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: P'tit Bonhomme
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1893
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1987
Editura la care a aparut: Ion Creanga
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Bibliografia_lui_Jules_Verne
'Prichindel', roman din anul 1893 al scriitorului francez Jules Verne, surprinde aventurile extraordinare ale unui tanar orfan irlandez, care vor purta cititorii intr-un tur al Irlandei de la final de secol XIX, si al claselor sale sociale. Calatoriile Prichindelului includ vizite in Westport, Galway, Limerick, Tralee, Cork, Belfast si Dublin, unde ii va surade in sfarsit norocul.

Despre Prichindel - Jules Verne

In Irlanda anului 1875, Prichindel este unul dintre numerosii copii abandonati ai epocii si exploatat de un papusar. El ajunge intr-un orfelinat, loc in care nu are parte de o soarta mai buna si unde supravietuieste doar cu ajutorul lui Grip, un adolescent care il ia sub aripa sa. Cladirea este distrusa de un incendiu iar Prichindel este salvat de o tanara comedianta.
Impresionata de suferinta baiatului, familia de fermieri MacCarthy il adopta. Prichindel va petrece patru ani fericiti in noua familie pana cand vor fi evacuati din cauza datoriilor, moment in care baiatul este separat de membrii MacCarthy.
Baiatul isi doreste sa devina un bun comerciant in viitor. Dupa o mica perioada petrecuta cu un conte arogant, reuseste sa puna pe picioare o afacere ambulanta cu ajutorul lui Bob, un baietel pe care il salveaza de la inec. Cei doi ajung in Dublin, unde inchiriaza un spatiu dintr-un cartier popular. 
Aici construiesc un mic bazar specializat in jucarii si, la sfatul proprietarului, isi dezvolta afacerea cu prudenta si perseverenta, ajungand sa achizitioneze marfa de pe o nava si sa infiinteze un magazin alimentar.
In final, tanarul negustor izbuteste sa isi rasplateasca familia care l-a adapostit in momentele cele mai grele din viata.