Uimitoarea aventura a misiunii Barsac - Jules Verne

-8%
Adevarul
Cartonata (hardcover)
24,99LEI 22,99LEI
-33%
Tineretului
Brosata (paperback)
2,99LEI 1,99LEI
Stoc epuizat
Ion Creanga
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Tineretului
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: L' étonnante aventure de la mission Barsac
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1919
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1967
Editura la care a aparut: Tineretului
'Uimitoarea aventura a misiunii Barsac' apare pentru prima data in aceasta forma in anul 1919. Primele cinci capitole ale romanului sunt scrise de Jules Verne iar continuarea este scrisa de catre fiul sau, Michel Verne. Barsac, un deputat idealist in guvernul francez, lupta pentru a demonstra ca negrii din Africa au maturitatea necesara pentru a vota. Porneste asadar intr-o misiune incredibila in Africa, pe cursul fluviului Niger, o misiune care va dezvalui numeroase mistere.

Despre Uimitoarea aventura a misiunii Barsac - Jules Verne

Actiunea romanului incepe cu un jaf in desfasurare la Banca Centrala din Londra, pus la cale de unul dintre cei doi fii ai Lordului Buxton, insa apar elemente care il incrimineaza si pe celalalt fiu al lordului, Glenor.
La cativa ani distanta este prezentat si deputatul Barsac, un om politic, idealist si cu un discurs pompos pe alocuri. Guvernul francez il trimite intr-o misiune in Africa, pe cursul fluviului Niger. Scopul? Trebuie sa stabileasca daca nativii din coloniile africane sunt civilizati indeajuns pentru a avea drept de vot. Porneste impreuna cu Jane Mornas si insotitorul acesteia, Saint Berain. Adevarata identitate a femeii este de fapt Jane Buxton, fiica lordului Glenor Buxton, care vrea sa refaca numele fratelui sau, ce era considerat un infractor si un tradator al coroanei britanice.
Ajunsi in Africa reusesc sa desluseasca numeroase mistere, printre care si faptul ca fratele lui Jane fusese ucis iar faptasul este nimeni altul decat Harry Killer, un criminal alcoolic care isi construieste un oras al viitorului in desert, Blackland. El este si autorul jafului de la Banca Centrala din Londra de acum cativa ani, bani cu care a creat orasul din desert. 
O viata infloritoare este in Blackland datorita tehnologiilor avansate achizionate din bani furati: dispozitive de declansare a ploii, drone sau avioane ghidate de la distanta si fara pilot. Cele din urma sunt intalnite si in tehnica militara. Ulterior, membrii expeditiei ajung intr-un loc izolat pentru a scapa de razbunarea lui Henry dar criminalul ii ajunge din urma. Acum Jane stie tot adevarul si gaseste vinovatul responsabil pentru distrugerea familiei sale.
Orasul este si imaginea terorii. Aici o populatie superioara se foloseste de una considerata inferioara iar moartea celei din urma nu are nicio insemnatate.
Ce se va intampla cu cei prezenti aici? Va reusi Jane sa refaca numele familiei? Barsac isi va duce misiunea la bun sfarsit?