Satan si Iscariotul - Karl May

-80%
Dexon
Brosata (paperback)
24,99LEI 4,99LEI
-68%
Dexon
Brosata (paperback)
24,99LEI 7,99LEI
Stoc epuizat
Dexon
Brosata (paperback)
Autor: Karl May
Titlul orginal: Satan und Ischariot
Limba primei editii: Germană
Anul aparitiei primei editii: 1893
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1995
Editura la care a aparut: Pallas
Karl May, autorul volumului "Opere", se numara printre cei mai apreciati autori germani iar opera sa cuprinde pagini de aventura si numeroase povestiri de calatorie din Orient, SUA si Mexic. Lucrarile lui May au fost vandute in milioane de exemplare, traduse in zeci de limbi straine si au fost ecranizate ori adaptate pentru piese de teatru.

Despre Satan si Iscariotul - Karl May

Prin intermediul lucrărilor sale cuprinse în "Opere", Karl May a influentțat numeroase personalități vorbitoare de limba germană și poporul german însuși.
 
Popularitatea scrierilor sale și a protagoniștilor săi au umplut o lipsă în conștiința poporului german care avea doar câțiva eroi populari până în secolul al XIX-lea. Cititorii lui Karl May tânjeau să evadeze din societatea capitalistă industrializată iar autorul a satisfăcut această dorință așternând istorii celebre în paginile lucrării "Opere".
 
Seria "Satan și Iscariotul" urmărește aventurile celebrilor Winnetou și Old Shatterhand împotriva temuților criminali Harry și Thomas Melton.
 
Prima apariție a fost în revista săptămânală germană "Deutscher Hausschatz" sub formă de benzi desenate.
 
Acțiunea nu are o cronologie fiind alcătuită în mare parte din flashback-uri iar din punct de vedere geografic are loc în Vestul Sălbatic în primul volum, mutânduse în Africa de Nord în cel de-al doilea.
 
 
Printre scriitori cunoscuți impresionați de "Operele" lui Karl May se numără Carl Zuckmayer și Max von der Grun, admiratori înfocați ai poveștilor și nemuritorilor eroi ai acestui scriitor.