Barba albastra - Kurt Vonnegut

Stoc epuizat
Cartea Roman...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
ART
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Bluebeard
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1987
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1991
Editura la care a aparut: Cartea Romaneasca
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Bluebeard_(Vonnegut_novel)
'Barba albastra', roman din anul 1987 al cunoscutului scriitor american Kurt Vonnegut, este o autobiografie fictiva a pictorului Rabo Karabekian. La cei saptezeci de ani ai sai, artistul vrea sa fie lasat singur in mosia sa din Long Island. Insa, cand apare voluptoasa vaduva Circe Berman, nici gand sa mai aiba liniste ori secrete.

Despre Barba albastra - Kurt Vonnegut

Kurt Vonnegut ureaza bun venit cititorilor in lumea lui Rabo Arabekian, un bogat pictor abstract expresionist de origine armeana si un veteran de razboi ajuns la varsta de saptezeci si unu de ani. Tot ceea ce isi doreste acum este liniste, acesta fiind motivul pentru care s-a retras in mosia sa din Long Island.
Insa, cand pe plaja privata a casei sale apare atragatoarea vaduva Circe Berman, o scriitoare sub acoperire, nici gand sa mai aiba liniste sau sa pastreze vreun secret. Femeia exploreaza fiecare centimetru al casei lui Karabekian si ii adreseaza constant intrebari. Singurul loc in care nu poate patrunde este hambarul de cartofi, acolo unde pictorul tine ascuns secretul. Multi colectionari au vrut sa puna mana pe hambar, banuind ca acolo se afla capodopere furate.
Isi va dezvalui secretul in cele din urma Karabekian?
Sub pretextul autobiografiei redactate de pictor, Vonnegut contureaza cu ironie tabloul societatii americane - plina de inechitati, mistere si cruzime - filosofand pe teme precum nebunia si arta, razboiul si soarta lumii, banii si relatiile dintre barbati si femei.