De pe bancile scolii in inchisorile comuniste - Lacramioara Stoenescu

-10%
Curtea Veche
Brosata (paperback)
19,99LEI 17,99LEI
Stoc epuizat
Curtea Veche
Brosata (paperback)
Titlul orginal: De pe bancile scolii in inchisorile comuniste
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 2010
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2010
Editura la care a aparut: Curtea Veche
Desi comunismul reprezinta o perioada extrem de dureroasa din istoria Romaniei, multe voci o descriu insa nu intotdeauna din perspectiva propriilor trairi. Autoarea Lacramioara Stoenescu are multe experiente legate de aceasta perioada neagra a tarii noastre si le impartaseste cititorilor prin intermediul volumului 'De pe bancile scolii in inchisorile comuniste'.

Despre De pe bancile scolii in inchisorile comuniste - Lacramioara Stoenescu

Ce a insemnat regimul comunist pentru Lacramioara Stoenescu? Cum a depasit acele vremuri? Ce ar trebui sa invete generatiile tinere din experientele trecutului? La aceste intrebari raspunde volumul De pe bancile scolii in inchisorile comuniste.
In anii dictaturii comuniste romanesti au existat oameni care nu au plecat capul, constituind forme de rezistenta care au creat adevarate cosmaruri pentru un regim detestat si considerat, pe drept cuvant, antidemocratic si inuman. Un regim al minciunii si al terorii, asadar.
Volumul Lacramioarei Stoenescu este atat o rememorare a acelor evenimente cat si un act de justitie morala pentru acei tineri care, sperand cu disperare, au sfidat totalitarismul. Autoarea marturiseste ca nu s-a gandit nicicand ca va descoperi si va scrie despre acei tineri curajosi care au sfidat un sistem nedrept pentru a indeplini idealuri inalte. 
Cand totul parea pierdut, ei au ales sa nu capituleze, insa au platit cu ani buni de inchisoare si cu persecutii inumane. Asadar, acest volum memorialistic se adreseaza indeosebi tinerilor, elevilor si studentilor, ca un antitdot impotriva lasitatii si cinismului si este un argument pentru demnitate.