Cele noua vieti ale lui Chloe King - Liz Braswell

LEDA
Cartonata (hardcover)
 
10,99LEI
LEDA
Cartonata (hardcover)
 
41,99LEI
Stoc epuizat
LEDA
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
LEDA
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: The Nine Lives of Chloe King
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 2004
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 2011
Editura la care a aparut: Leda (Corint)
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_J._Braswell
'Cele noua vieti ale lui Chloe King' este o trilogie fantasy a scriitoarei Liz Braswell. Seria urmareste povestea adolescentei Chloe King, ce descopera ca este descendenta unei zeitati antice si ca detine puteri speciale similare cu ale pisicilor, inclusiv noua vieti si transformarea unghiilor in gheare.

Despre Cele noua vieti ale lui Chloe King - Liz Braswell

Caderea (Volumul 1 al Seriei Cele noua vieti ale lui Chloe King)
 
Protagonista romanului este Chloe King, aparent o adolescenta obisnuita de saisprezece ani. Merge la cursuri, lucreaza la proiecte si teme, se cearta adesea cu mama ei, uneori chiuleste de la ore impreuna cu Amy si Paul, cei mai buni prieteni ai sai, care incep sa fie ciudat de atasati unul de celalalt, si simte primii fiori ai dragostei. Se indragosteste de Alek dar si de Brian, un baiat misterios ce ii poate fi atat prieten cat si iubit. 
Cu toate acestea, nu este o adolescenta comuna. Inainte de a implini saisprezece ani, Chloe descopera ca i se intampla lucruri din ce in ce mai bizare: incepe sa vada perfect pe intuneric, ii cresc gheare de pisica, devine tot mai agila, are un miros din ce in ce mai fin si in momentul in care se prabuseste de pe cel mai inalt turn din San Francisco si moare, invie la scurt timp.
Descopera ulterior adevarul despre originile sale (este urmasa a unei rase vechi de fiinte supranaturale numite Mai, respectiv descendentii muritori ai zeitei egiptene Bastet) si totul devine o lupta pentru supravietuire, fiind vanata de Ordinul a Zecea Lama. In plus, si Alek ascunde un secret. Din fericire pentru Chloe, i-au mai ramas opt vieti. Sunt oare suficiente?
 
Rapirea (Volumul 2 al Seriei Cele noua vieti ale lui Chloe King)
 
In urma unei confruntari mortale cu un membru al Ordinului a Zecea Lama, Chloe locuieste acum la Firebird Properties L.L.C., o companie imobiliara si de marketing sau, mai bine zis, adapostul celor care sunt Mai, descendentii muritori ai zeitei egiptene Bastet.
Serghei, conducatorul semetiei si cel care detine conacul in care se adaposteste adolescenta, ii interzice sa isi contacteze mama si sa isi viziteze prietenii intrucat membrii Ordinului a Zecea Lama ii urmaresc orice pas. Cei din urma cred ca adolescenta a fost cea care l-a omorat pe Alexander Smith, unul dintre membrii ordinului. De fapt, Chloe a incercat sa il ajute pe Alexander, cand acesta era la un pas de a se prabusi peste un pod. Insa nimeni nu ii da crezare.
In deputul povestii Chloe este mai mereu singura iar Alek o viziteaza foarte rar. Dupa ce o cunoaste pe Kim, si ea o Mai, impreuna vor incerca sa afle mai multe despre originile adolescentei. 
De asemenea, Chloe incearca sa isi descifreze sentimentele atat pentru Alek (si el un Mai) cat si pentru Brian, un membru al Ordinului a Zecea Lama. In plus, oamenii nu se pot intovarasi cu cei din Mai deoarece asta le-ar aduce moartea. In momentul in care Chloe afla ca mama sa este in pericol, incearca sa afle ce s-a intamplat cu aceasta, ignorand pericolul Ordinului. Sfarsitul nu este acesta. Ca orice pisica, are noua vieti. Desi a pierdut doua, i-au mai ramas suficiente pentru a-si indeplini menirea de Unificatoare. 
 
Aleasa (Volumul 3 al Seriei Cele noua vieti ale lui Chloe King)
 
Abia acum, dupa o perioada deosebit de tumultoasa, Chloe King realizeaza cu adevarat ca este o adolescenta speciala. Desigur, si-ar dori in continuare sa aiba o viata linistita alaturi de mama si prietenii sai. In momentul in care cele doua puteri rivale, poporul Mai si Ordinul A Zecea Lama, considera ca ea ar putea fi Aleasa, tanara nu este foarte impresionata de povestile cu razboinici si popoare aparute din negura veacurilor. Pentru Chloe a fi Aleasa este sinonim cu numeroase dorinte implinite: mai mult timp pentru hoinareala si mai putine reguli pentru oamenii - pisica, de pilda.
Mai tarziu, cand isi gaseste prietenul grav ranit pe o alee, Chloe realizeaza ca epoca razbunarii si a varsarii de sange cat si luptele dintre Mai si Ordinul A Zecea Lama nu se vor sfarsi niciodata. Insa, daca ea isi va accepta menirea si va prelua controlul, totul se poate schimba