Camasa lui Christos - Lloyd C. Douglas

-60%
Venus
Brosata (paperback)
8,99LEI 3,60LEI
-20%
Venus
Brosata (paperback)
21,99LEI 17,59LEI
Stiinta
Brosata (paperback)
 
25,99LEI
Stoc epuizat
Remus Ciofle...
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: The Robe
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1942
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1990
Editura la care a aparut: Venus/Octopodium
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Robe
'Camasa lui Christos' de Lloyd C. Douglas este un roman istoric ce urmareste evenimentele desfasurate dupa rastignirea lui Iisus Hristos. Il are protagonist pe Marcellus Gallio, conducatorul plutonului ce l-a executat pe Mantuitor. Camasa maronie a lui Iisus este jucata la zaruri de soldati si castigata de Marcellus. Acesta este obligat sa imbrace camasa iar din acel moment barbatul nu va mai fi a fel.

Despre Camasa lui Christos - Lloyd C. Douglas

In Ierusalim, in pragul sarbatorilor pascale, soldatul roman Marcellus Gallio impreuna cu Demetrius, sclavul sau grec, sunt trimisi alaturi de alti soldati sa tempereze multimea venita sa il aclame pe Mesia. In ziua de Florii, Demetrius reuseste sa il si vada pe Mantuitor si de indata este convins de nevinovatia Lui, asemenea lui Marcellus. Insa Iisus fusese condamnat la moarte prin rastignire si nimic nu mai putea fi schimbat, Marcellus fiind chiar conducatorul plutonului de executie.
Ulterior, camasa maronie pe care a purtat-o Iisus este jucata de soldati la zaruri, iar Marcellus, cel care o castiga, il roaga pe Demetrius sa aiba grija de ea. Dupa rastignire, are loc un banchet unde Marcellus este obligat sa imbrace camasa lui Iisus, iar acest moment ii declanseaza trairi contradictorii. Este macinat de vinovatie, remuscare si lipsa de credinta. Este slabit si cu trupul tremurand. Nimic nu va mai fi la fel, asa ca decide sa se intoarca in Roma. Aici, atinge din nou camasa si intreaga sa minte este restabilita, iar toate temerile si remuscarile sunt inlocuite cu sentimente inaltatoare si de iertare. Ii multumeste sclavului sau pentru devotament, crede cu tarie in puterea credintei si porneste pe urmele Mantuitorului.
Se intoarce in Iudeea si porneste pe urmele lui Iisus in cautarea radacinilor crestinismului si ale credintei. Devine un simplu negustor de materiale si incepe sa refaca firul vietii Mantuitorului, mergand in locurile in care adeptii se intalneau si impartaseau cuvantul acestuia. Chiar daca este privit cu scepticism de catre oameni, el fiind un roman, Marcellus reuseste treptat sa se impuna. 
Unde va ajunge Marcellus? Va gasi calea mantuirii?