FEM - Magda Carneci

-67%
Polirom
Brosata (paperback)
24,03LEI 7,99LEI
Stoc epuizat
Cartea Roman...
brosata (paperback)
Titlul orginal: FEM
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 2011
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2011
Editura la care a aparut: Cartea Romaneasca
'FEM' este un roman semnat de scriitoarea romana Magda Carneci si apare initial in anul 2011. Intr-o scrisoare ampla adresata barbatului care este pe cale sa o paraseasca, o femeie patrunde in sinuozitatile sale fiziologice si psihologice si isi propune sa ii povesteasca barbatului istorii care sa-l tina treaz toata noaptea, asemenea unei Seherazade.

Despre FEM - Magda Carneci

Poeta Magda Carneci intocmeste un volum de proza inedit. Inspiratia literara vine din viziuni si vise si ii face pe cititori partasi la experientele sale inconstiente, toate cu scopul de a intelege mai bine realitatea, de a se dizolva in ea si de a deveni un intreg.
Volumul este intocmit sub forma unei ample scrisori pe care o femeie o adreseaza fostului iubit. Aceasta realizeaza o incursiune nonconformista in adancurile sale fiziologice si psihologice din copilarie si pana la varsta adulta si isi propune, asemenea unei Seherazade, sa ii povesteasca barbatului o serie de povesti care sa-l tina treaz toata noaptea. Include aici intamplari cotidiene din viata traita impreuna dar si cele mai intime trairi legate de cresterea ei intru feminitate. 
Scopul starilor, imaginilor fantastice si a inchipuirilor stranii din povestile sale? Sa il indrepte pe barbat spre o sensibilitate si o intelegere pe care nu le-a avut niciodata, de altfel...
Intr-un amalgam de metafore se disting experiente senzoriale deosebite. De pilda, o fetita de treisprezece ani sta cocotata pe acoperisul cabanei din tabara in toiul noptii si asculta muzica sferelor iar apoi calatoreste in chip de globula pana la limita universului. 
Mai poate fi suprinsa femeia care, printr-un nufar din spatele sternului, primeste fluxul lumii intregi dar si femeia care se teleporteaza brusc in gradina bunicii sau se transforma intr-un sarcofag gol egiptean.
FEM este manifestarea arhetipului feminin in prima parte a vietii, arhetip care ofera acces catre posibilitati de simtire si intelegere surprinzatoare.