Iubirile Orientului - Marek Halter

-50%
Lira
Brosata (paperback)
3,99LEI 1,99LEI
-67%
Lira
Brosata (paperback)
8,99LEI 2,99LEI
-57%
Litera
Brosata (paperback)
6,99LEI 2,99LEI
Titlul orginal: Les femmes de l’Islam
Limba primei editii: Franceza
Anul aparitiei primei editii: 2014

Despre Iubirile Orientului - Marek Halter

Iubirile Orientului este o serie de romane romantice, al carui prim volum incepe cu Khadija, prima sotie a lui Muhammad.

Khadija este o femeie de afaceri de succes, vaduva. Pentru a-si putea pastra locul in comunitatea comerciantilor bogati din Mecca, aceasta trebuie sa se recasatoreasca.

Impotriva tuturor probabilitatilor, alegerea ei se concentreaza asupra unui barbat sarac, necunoscut si analfabet: Muhammad ibn Abdallah. Acest barbat este insa cu 12 ani mai tanar decat ea, dar asta nu o impiedica pe Khadija sa se indragosteasca de el, desi ii este teama de ridicol. Dar, in ciuda acestor piedici, se pare ca inima ei a ales bine. Lui Muhammed nu ii pasa de varsta femeii, el vede doar frumusetea si inteligenta ei. Simte ca ea este femeia pe care el o poate pretui si venera si cea care ii va oferi la randu-i dragoste si respect.

Dupa 10 ani de fericire, cuplul se afirma in Mecca. Khadija se evidentiaza prin calitatile sale, iar Muhammed, prin intermediul intelepciunii sale ii cucereste pe cei puternici.

Aceasta fericire nu va mai dura mult, din pacate, deoarece ciuma se va abate peste Mecca, precum si alte evenimente periculoase ce vor conduce la aparitia victimelor. Izolat in desert, Muhammed va avea parte de un eveniment divin: aparitia ingerului Gavriil care ii va transmite cuvintele lui Dumnezeu.

Astfel, se pun bazele celei mai formidabile aventuri religioase.

Fatima, protagonista celui de-al doilea volum al trilogiei, i-a promis mamei ei, Khadija, ca il va veghea pe tatal sau, Muhammed, astfel ca atunci cand existenta in oras devine prea periculoasa pentru el, decide sa plece. Ea isi insoteste tatal in Yatrib, viitoarea Medina.

Aici Muhammed se va casatori cu Aisha, fiica cea mai tanara a lui Abu Bakr, drept pentru care Fatima se simte tradata.

Cel de-al treilea volum ne-o prezinta pe Aisha si incheie trilogia Iubirilor Orientului. Aceasta epopee romantica, care este, de asemenea, si o reflectie spirituala, lumineaza Islamul de astazi, in special relatiile cu iudaismul si crestinismul.

Acest ultim volum prezinta aparitia unui Islam cuceritor, care a exclus femeile in ciuda opozitiei lui Muhammad, ducand totodata la diviziunea dintre suniti si siiti care inca insangereaza lumea araba si Occidentul.