Labirintul Lumii - Marguerite Yourcenar

Univers
Brosata (paperback)
 
3,99LEI
Univers
Brosata (paperback)
 
8,99LEI
Univers
Brosata (paperback)
 
3,99LEI
Univers
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Univers
Brosata (paperback)
 
7,99LEI
Titlul orginal: Le Labyrinthe du monde
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1974
Wikipedia: https://fr.wikipedia.org/wiki/Souvenirs_pieux
'Labirintul Lumii' este o colectie de romane autobiografice ale scriitoarei franceze Marguerite Yourcenar, respectiv 'Pioase amintiri' (Souvenirs Pieux, 1974), 'Arhive ale nordului' (Archives du Nord, 1977) si 'Ce? - Eternitatea' (Quoi? L'Eternite, 1988). Primul volum al trilogiei se concentreaza pe nasterea autoarei, pe mama sa Fernande si pe familia din partea mamei, al doilea pe viata stramosilor din partea tatalui iar in centrul povestii ultimului volum se afla Michel, tatal scriitoarei.

Despre Labirintul Lumii - Marguerite Yourcenar

Marguerite Yourcenar isi incepe primul volum al trilogiei cu povestea propriei nasteri. De aici pornesc multe intrebari ale autoarei: cine a fost mama ei, care s-a stins din viata la scurt timp de la nasterea sa?, cine a fost tatal sau? si ce mai poate afla, peste ani, despre familiile parintilor sai? Asadar, Pioase amintiri exploreaza familia din partea mamei sale Fernande, oprindu-se indeosebi asupra femeii care i-a data viata si unchilor ei Fernand si Octave Pirmez.
 
In al doilea volum al trilogiei autoarea descrie viata stramosilor din partea paterna, respectiv familia Cleenewercks din Crayencour cat si istoria orasului Bailleul si a Flandrei franceze. Arhive ale nordului ofera o perspectiva universala asupra acestei familii burgheze din Nord.
 
In centrul povestii Ce? - Eternitatea se afla tatal autoarei, Michel Cleenewerck de Crayencour. Marguerite Yourcenar vorbeste putin despre ea insasi si permite cititorilor sa o cunoasca pe fetita si mai apoi pe adolescenta Marguerite din spatele potretului tatalui sau.