Nasul - Mario Puzo

-50%
Rao
Brosata (paperback)
5,99LEI 2,99LEI
Rao
Brosata (paperback)
 
11,99LEI
Stoc epuizat
Orizonturi
Brosata (paperback)
Rao
Brosata (paperback)
 
15,99LEI
Elit Comenta...
Brosata (paperback)
 
7,99LEI
Autor: Mario Puzo
Titlul orginal: The Godfather
Limba primei editii: Engleza
Anul aparitiei primei editii: 1969
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Godfather_(novel)
Nasul este un roman politist ce prezinta povestea de viata a unei familii fictive de mafie, sub conducerea lui Vito Corleone, denumit Nasul. Romanul descrie povestea de viata a acestuia din perioada copilariei pana la varsta adulta. Romanul a fost adaptat cinematografic in 1972, fiind urmat apoi de inca 2 filme reprezentand continuarea povestii.

Despre Nasul - Mario Puzo

Intriga romanului este data de un razboi al mafiei dintre familia Corleone si celelalte patru familii ale mafiei din New York.

Dupa ce Don Vito Corleone este impuscat de oamenii traficantului de droguri Virgil Sollozzo, cei doi fii ai sai, Santino si Michael, trebuie sa se ocupe de afacerea familiei cu ajutorul consiglierului Tom Hagen si al Peter Clemenza si Salvatore Tessio.

Atunci cand Sollozzo impreuna cu un capitan de politie irlandez sunt ucisi de Michael, conflictul izbucneste si mai tare, iar setea de razbunare duce la moartea lui Santino, drept pentru care Michael devine capul familiei.

Cruditatea si setea de razbunare a lui Michael este mai acerba decat a tatalui sau, ajungand sa il ucida chiar si pe cumnatul lui, Carlo Rizzi, care a fost complice la moartea lui Santino.

Va plati Michael pentru razbunarea lui? Isi va indeplini cu succes rolul de cap al familiei?

In 1972 a fost facuta o adaptare cinematografica a romanului cu Marlon Brando in rolul Nasului si Al Pacino in rolul lui Michael Corleone, la care Mario Puzo a asistat in producerea filmului. Filmul a incasat aproximativ 269 de milioane de dolari si a castigat numeroase premii, dintre care trei premii Oscar, cinci Globuri de Aur si un Grammy, fiind considerat unul dintre cele mai mari filme al tuturor timpurilor.

De asemenea, compania de jocuri Electronic Arts a lansat o adaptare a jocului video The Godfather.