Matthew Quick

Ordoneaza dupa:
Arata:
Forgive Me, Leonard Peacock
Editura: Headline
Data aparitie: 2014
Numar pagini: 274
Foarte buna
4,99LEI
Foarte buna
Ultima bucata
-
buc
+
 
4,99LEI
Stoc: 0
Pe baza a 0 comentarii.
The silver linings play book
Editura: Picador
Data aparitie: 2012
Numar pagini: 288
Foarte buna
16,99LEI
Foarte buna
Ultima bucata
-
buc
+
 
16,99LEI
Stoc: 0
Pe baza a 1 comentarii.
Stoc epuizat
Scenariu pentru happy-end
Editura: Polirom
Data aparitie: 2013
Colectia: Biblioteca Polirom Junior
Numar pagini: 290
Pe baza a 12 comentarii.
Ordoneaza dupa:
Arata:

Activitate / viata


Carti scrise de Matthew Quick
Matthew Quick este un scriitor american cunoscut indeosebi pentru volumul sau de debut The Silver Linings Playbook, ce a devenit bestseller al New York Times la scurt de la publicare si a fost adaptat in filmul cu acelasi nume, avandu-i pe Bradley Cooper si Jennifer Lawrence in rolurile principale.
Matthew Quick se naste in octombrie 1973 in orasul Camden din New Jersey. Isi petrece copilaria in cartierul Oaklyn din Camden si urmeaza cursurile Liceului Collingswood. Ulterior urmeaza studii de licenta in literatura engleza si invatamant secundar la Universitatea La Salle si studii masterale la Colegiul Goddard.
Vreme de cativa ani Matthew Quick este profesor de literatura in invatamantul liceal din sudul statului New Jersey inainte de a renunta la slujba de profesor de engleza titular din Haddonfield, New Jersey, pentru a scrie primul sau roman, The Silver Linings Playbook. In perioada respectiva a locuit in Collingswood.
De asemenea, timp de cativa ani a locuit si in Massachusetts. In prezent scriitorul si sotia sa, autoarea si pianista Alicia Bessette, locuiesc in Outer Banks din Carolina de Nord. In anul 2013 a obtinut un doctorat onorific in Scrieri Umaniste din partea Universitatii La Salle.
 

Opera


Cea mai cunoscuta lucrare a autorului american este The Silver Linings Playbook din anul 2008. Volumul a fost adaptat in filmul omonim din 2012, avandu-i pe Bradley Cooper si Jennifer Lawrence in rolurile principale, dar si pe Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker, Anupam Kher si Julia Stiles in rolurile secundare. Regizat de David O. Russell, filmul a primit opt nominalizari la premiile Oscar, iar Jennifer Lawrence a castigat premiul pentru cea mai buna actrita.
Alte volume ale autorului sunt Love May Fail din 2015, Every Exquisite Thing din 2016 si The Reason You're Alive din 2017. Opera sa a fost tradusa in peste treizeci de limbi iar Hollywood Reporter l-a numit unul dintre cei mai puternici 25 de autori de la Hollywood, toate cartile sale fiind optiuni pentru ecranizari. 
 
Opera
 
Lucrari
 
The Silver Linings Playbook, 2008
Sorta Like a Rockstar, 2010
Boy21, 2012
Forgive Me, Leonard Peacock, 2013
The Good Luck of Right Now, 2014
Love May Fail, 2015
Every Exquisite Thing, 2016
The Reason You're Alive, 2017
 
Adaptari de film
 
Silver Linings Playbook, 2012
All Together Now, 2020