Marile descoperiri - Michael A. Stackpole

-50%
Nemira
Brosata (paperback)
39,99LEI 19,99LEI
-44%
Nemira
Brosata (paperback)
35,56LEI 19,99LEI
-75%
Nemira
Brosata (paperback)
39,99LEI 9,99LEI
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Titlul orginal: The Age of Discovery
Limba primei editii: Engleza
Anul aparitiei primei editii: 2005
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Marile_descoperiri
Seria Marile descoperiri apartine genului fantastic, prezentand un univers al unei culturi asemanatoare celei chinezesti ce descopera un nou continent spre rasarit care este populat de un popor asemanator celui mayas. Aceasta trilogie fictiva prezinta o istorie paralela in care populatia chineza este cea care descopera America.

Despre Marile descoperiri - Michael A. Stackpole

Atlasul secret

In Nalenyr, familia Cartografului Regal nu doar ca deseneaza hartile, ci exploreaza si teritorii necunoscute, dezvoltand cunostintele existente despre lume. Talentul lor le-a oferit o putere uriasa, dar si dusmani periculosi.

Acum, o generatie noua a clanului Anturasi se imbarca intr-o expeditie care i-ar putea costa viata.

Keles si Jorim au fost trimisi intr-o misiune de explorare a celor mai intunecate colturi ale necunoscutului. In timp ce unul traseaza marile in cautarea unor noi teritorii, celalalt infrunta o regiune despartita de magii stravechi.

Intre timp, acasa, sora celor doi, Nirati, lupta sa isi protejeze fratii de comploturile letale ale rivalilor lor, deoarece ceea ce Keles si Jorim descopera ameninta sa distruga fragila pace care s-a mentinut de la cataclismul aproape apocaliptic .

Hartile prevestitoare

Sub umbra invaziei unui dusman anonim exista o singura cale de a salva Nalenyr de la uitare. Batranii eroi care au aparat candva pamantul trebuie treziti. Dar pentru asta trebuie facuta o calatorie prin pustiul magic unde se zvoneste ca sunt prinsi in capcana.

Keles Anturasi este prins intr-o natiune inamica in care abilitatea lui este la fel de bine sentinta la moarte. Fratele lui, Jorim este la un ocean distanta, captiv intr-un taram in care este privit ca un zeu. Nirati, pe de alta parte, locuieste intr-un paradis care se situeaza intre viata si moarte, impreuna cu bunicul ei nebun si un vrajitor stravechi setat sa distruga lumea.

Acum, ei si tovarasii lor trebuie sa supravietuiasca intr-o lume in care razboiul de pe pamant oglindeste razboiul din ceruri. Temerile zeilor trebuie infrante de pamanteni.

Chiar de sunt eroi ori mistici, pot ei supravietui intr-o lume in care lucrurile sunt rareori ce par a fi? Un loc in care visele pot deveni realitate, iar realitatea poate deveni un cosmar?

Lumea noua

Timpul se scurge. Nalenyr este inconjurat din toate partile de cei care ar salva tara legendara, dar si de cei care ar inrobi-o. Curand, taramul va fi devastat de flagelul razboiului magic (invadat de forte terifiante create de un inamic stravechi) si imbibat cu sangele campionilor si zeilor.

Este momentul luptei decisive, iar nepotii Cartografului Regal se afla in centrul luptei culminante.

Keles Anturasi va alerga in intreaga lume incercand sa scape de asasini si cautand controlul asupra puterilor pe care abia daca le intelege. Jorim, ajuns la Divinitate, se confrunta cu un zeu batran, insusi zeul care a creat intregul panteon si care acum incearca sa il distruga. Nirati, in acest timp, porneste intr-o cruciada cu un erou mort pentru a lupta impotriva Iadului.

Vor reusi ei sa reziste impotriva unui rau care ameninta sa transforme realitatea intr-o epoca nesfarsita a cosmarului si uitarii?