Semenic - Mihai Grigore

Stoc epuizat
Sport-Turism
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Sport-Turism
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Sport-Turism
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Semenic
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1981
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1981
Editura la care a aparut: Sport - Turism
'Semenic' este un ghid turistic din anul 1981 al autorului si geografului roman Mihai Grigore. Muntii Semenic apartin grupei Muntilor Banatului si totodata lantului muntos al Carpatilor Occidentali si reprezinta una din cele mai importante destinatii din Banatul romanesc.

Despre Semenic - Mihai Grigore

Situati pe teritoriul judetului Caras Severin, Muntii Semenic sunt o cunoscuta statiune de schi din Romania, avand altitudinea maxima de 1447 de metri in Varful Piatra Goznei, urmata de Varful Semenic, cu 1446 de metri.
Volumul face parte din colectia Muntii Nostri a editurii Sport Turism si subliniaza atat importanta geografica (modalitatea de formare, alcatuirea geologica, climat, hidrografie, morfologia reliefului) cat si turistica a Muntilor Semenic. Cea mai importanta subunitate a Muntilor Banat, Semenic este o statiune ideala pentru iubitorii sporturilor de iarna (partii de schi, teleschi si telescaun) dar si pentru turistii pasionati de traseele montane. 
Muntii includ rezervatii naturale menite sa ocroteasca plantele, animalele si comorile subterane. Printre rezervatiile Parcului National Semenic Cheile Carasului se numara Izvoarele Carasului, Pestera Buhui, Cheile Garlistei si Izvoarele Nerei.
Cat despre accesul catre Muntii Semenic, acesta se poate realiza fie prin municipiul Resita, fie prin municipiul Caransebes.