De la Bharata la Gandhi - Mihai Martis

Stiintifica ...
Cartonata (hardcover)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Stiintifica ...
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: De la Bharata la Gandhi. Civilizatie, istorie si cultura indiana
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1987
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1987
Editura la care a aparut: Stiintifica si Enciclopedica
In volumul sau din 1987 Mihai Martis realizeaza o incursiune atent documentata in civilizatia, istoria si cultura indiana pornind de la Bharata, descendentul dinastiei Kshatriya Varna si numit domnitorul tuturor (Sarvadamana) si finalizand cu Mahatma Gandhi, parintele independentei Indiei si initiatorul miscarilor de revolta nonviolente.

Despre De la Bharata la Gandhi - Mihai Martis

India este o tara a constrastelor si detine un patrimoniu cultural si spiritual deosebit de bogat. In vremuri stravechi ia nastere cultura si filosofia indiana, ce astazi se regaseste in imnurile Rig Veda si in epopei. Odata cu inaintarea arienilor in vaile Indusului si Gangelui si ulterior din ciocnirea cu popoare orientale ia nastere civilizatia specific indiana. 
Hinduismul, budismul ori alte sisteme filozofice au avut un impact puternic asupra numeroaselor popoare din Orient, iar studiul artei, stiintei si literaturii din perioada antica si medievala a Indiei a devenit o preocupare destul de frecventa a omenirii din toate timpurile. 
Mihai Martis se numara printre oamenii preocupati de civilizatia, istoria si cultura indiana, in prezentul volum tratand subiecte ca India antica, civilizatia preistorica a teritoriului, intemeierea Indiei hinduse, perioada epica a tarii, Imperiul Magadha cat si evolutiile inregistrate de civilizatia indiana in evul mediu si in epocile moderna si contemporana.
Asadar, incepand cu domnitorul tuturor, Bharata si pana la parintele independentei Indiei, Gandhi, volumul trece in revista momente si nume definitorii pentru istoria si cultura teritoriului indian.