Plantele Medicinale si Aromatice de la A la Z - Ovidiu Bojor, Mircea Alexan

-17%
Recoop
Cartonata (hardcover)
11,99LEI 9,99LEI
-18%
Recoop
Brosata (paperback)
21,99LEI 17,99LEI
Recoop
Brosata (paperback)
 
17,99LEI
Stoc epuizat
Recoop
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Plantele medicinale si aromatice de la A la Z
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1982
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1982
Editura la care a aparut: Recoop
In 'Plantele Medicinale si Aromatice de la A la Z' fitoterapeutul Ovidiu Bojor si biologul Mircea Alexan fac referire la o colectie impresionanta de plante medicinale si aromatice cat si la actiunile vindecatoare pe care acestea le au asupra organismului uman. Volumul a ajuns deja la a sasea editie.

Despre Plantele Medicinale si Aromatice de la A la Z - Ovidiu Bojor, Mircea Alexan

Plantele Medicinale si Aromatice de la A la Z este elaborat de Ovidiu Bojor, cunoscut fitoterapeut roman, doctor farmacist si membru de onoare al Academiei de Stiinte Medicale, impreuna cu biologul roman Mircea Alexan. 
Volumul detaliaza o multitudine de plante medicinale si aromatice, punctand descrierea fiecarei plante, compozitia chimica, actiunea farmacologica, recomandarile terapeutice, modul de preparare si administrare cat si contraindicatii si observatii specifice. 
Fitoterapeutul dezvolta actiunile binefacatoare ale plantelor aromatice si medicinale ce pot fi utilizate in scop preventiv si pentru ingrijirea si pastrarea sanatatii, dar si afectiunile ce pot fi tratate sau combatute cu ajutorul preparatelor fitoterapeutice.
Ovidiu Bujor utilizeaza un set de criterii relativ simple, respectiv habitus, culoarea florilor, miros (in cazul plantelor aromatice) si marime (arbori, arbusti, plante ierboase) pentru recunoasterea plantelor medicinale si aromatice. De asemenea, acorda importanta si mediului natural al plantelor, printre care se numara stancariile, pasunile si fanetele umede, coastele abrupte, luncile, locurile mlastinoase, pajistile alpine, pajistile uscate sau locurile nisipoase, de pilda. 
Mai mult, lucrarile doctorului farmacist militeaza impotriva unui fenomen dezvoltat in vremurile actuale si extrem de periculos. Este vorba despre asa zisi tamaduitori ce nu detin cunostinte de specialitate elementare insa prescriu preparate din plante si fabrica medicamente miraculoase. In esenta, nu fac decat sa compromita domeniul fitoterapiei, o ramura importanta a stiintelor medicale si, astfel, aduc prejudicii grave sanatatii oamenilor.