Roza vinturilor - Nae Ionescu

-40%
Roza Vanturi...
Brosata (paperback)
4,99LEI 2,99LEI
-55%
Hyperion
Cartonata (hardcover)
10,99LEI 4,99LEI
Titlul orginal: Roza vanturilor
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1937
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1937
Editura la care a aparut: Cultura Nationala
'Roza vanturilor' este singura carte publicata de filosoful, jurnalistul, logicianul si profesorul Nae Ionescu in timpul vietii sale. Este o antologie de articole gazetaresti pe care autorul le-a strans la indemnul lui Mircea Eliade, cel din urma fiind si autorul prefetei volumului. Apare pentru prima data in 1937 si este republicata ulterior in 1990.

Despre Roza vinturilor - Nae Ionescu

'Roza vanturilor' este o colectie de articole ale lui Nae Ionescu referitoare la evenimente care desi au avut loc cu circa saptezeci de ani in urma, inca isi pastreaza actualitatea. Nae Ionescu a fost un gazetar in filozofie si un filozof in gazetarie, potrivit lui Mircea Eliade. 
Desi articolele sale nu urmeaza stilul jurnalistic de astazi, in care calitatea stirii este data de rapiditatea cu care ajunge la destinatar, acestea reusesc sa atraga cititorii chiar si in vremurile actuale. De ce? Pentru ca Nae Ionescu stia ca valoarea faptului cotidian este ascunsa in spatele acestuia, ferit de orice demonetizare.
In lucrarile sale vorbeste despre cronica ortodoxa, punctand aici ortodoxia rasariteana, sectantii, relatia tineretului cu ortodoxia sau invatamantul teologic, cat si despre politica externa, sau cultura politica, unde apare numele lui Iuliu Maniu, in calitate de om politic, si abordeaza subiecte ca taranismul si democratia parlamentara sau problema politicii de stat de la acea vreme.
Volumul surprinde si aspecte legate de traditionalism si democratie, cultura si democratie, fascism si francmasonerie, feminism si batranete.