Yalta si Crucificarea Romaniei - Nicolae Baciu

Europa Nova
Brosata (paperback)
 
5,99LEI
-60%
Europa
Brosata (paperback)
9,99LEI 3,99LEI
Fundatia Eur...
Brosata (paperback)
 
4,99LEI
Titlul orginal: Yalta si Crucificarea Romaniei
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1983
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1983
Editura la care a aparut: Europa
'Yalta si Crucificarea Romaniei' este un volum din anul 1983 al fostului avocat al Baroului Ilfov Nicolae Baciu. Inclusa in ciclul 'Caderea Europei', cartea vorbeste despre conferinta de la Yalta, in cadrul careia Stalin, Churchill si Roosevelt si-ar fi stabilit zonele de influenta in urma incheierii celui De-al Doilea Razboi Mondial. Astfel, guvernul instalat in Romania la 6 decembrie 1945 ar fi fost expresia acestei intelegeri.

Despre Yalta si Crucificarea Romaniei - Nicolae Baciu

Volumul lui Nicolae Baciu reinvie un eveniment major din istorie, Conferinta de la Yalta (Conferinta Crimeea) din februarie 1945, o reuniune intre sefii guvernelor Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit si Uniunii Sovietice la finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a discuta despre reorganizarea postbelica a Germaniei si a Europei. 
Impactul asupra Romaniei a acestei impartiri in sfere de influenta? Guvernul instaurat in tara in martie 1945. O alta idee lansata a fost ca regele Mihai ar fi fost supus unor presiuni si amenintari puternice din partea lui A.I. Visinski, care afirma Yalta sunt eu!
Printre subiectele dezbatute de Nicolae Baciu se numara Churchill si zonele de influenta din Balcani, dorinta lui Stalin de a instala baze militare in Romania, negocierile de la Stockholm si Cairo, planurile de actiune ale lui Maniu si solicitarile acestuia adresate lui Churchill de a dezvalui adevarul, desfasurarea conferintei de la Yalta, ultimul discurs al lui Roosevelt si Tratatul de Pace de la Paris. 
Un volum despre cum au fost facute cartile in lume si in Romania dupa cel De-al Doilea Razboi Mondial. Sa fi fost cei trei, Stalin, Roosevelt si Churchill, arhitectii reorganizarii postbelice din tara noastra?