Viata cea noua - Orhan Pamuk

Polirom
Brosata (paperback)
 
19,99LEI
Curtea Veche
Brosata (paperback)
 
12,99LEI
-40%
Curtea Veche
Brosata (paperback)
30,00LEI 17,99LEI
Stoc epuizat
Curtea Veche
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)

Despre Viata cea noua - Orhan Pamuk

Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatura, este autorul romanului `Viata cea noua`. Fraza de debut a cartii semnate de Orhan Pamuk, `intr-o zi am citit o carte si intreaga mea viata s-a schimbat`, deschide un periplu halucinant romanesc, pe de o parte thriller intelectualist, de cealalta parte poveste de iubire, periplu ce ne conduce catre enigmele vietii dar si ale mortii.

Surprins intre tainice conspiratii bizantine si fragmentele de text de un magnetism acaparator, tanarul Osman parcurge energic caile primejdioase din stepa Anatoliei, un univers ciudat, bantuit de oameni osteniti si vietile lor spulberate, autobuze demente, locuri paraginite, litere sterse ori fantome. In aceasta aventura picaresca, Osman cunoaste, pe rand, iubirea, initierea, moartea, traind iluzii si deziluzii ale Turciei contemporane. Printre complicatele resorturi ce pun in functiune romanul, in descrierea clipelor perfecte si ale momentelor privilegiate, se simte batand inima fragila a cadentelor poetice. Orhan Pamuk armonizeaza cu maiestrie melancolia proprie Istanbulului cu umorul fin, adaugand peregrinarii de tip road-movie si evenimentelor de tip roman noir, atingerea delicata a poeziei.

Roman fascinant, enigmatic, `Viata cea noua` se dovedeste a fi o himera necesara si cartea ce transfigureaza existenta, asezand peste lumea sa o inegalabila aureola a visului ca viata. `Viata cea noua` este meditatia despre Carte, despre rostul ei, despre realitate si fictiune, soarta si hazard, despre metamorfoza sinelui si schimbatoarele noastre identitati.

`Elaborat si dinamic, acest clarobscur fictional urmareste amestecul de culturi, de Occident si Orient, si adauga un capitol stralucitor in enigma identitara pe care, prin romanele sale, Orhan Pamuk isi propune sa o orchestreze.` - Kirkus Reviews