Umbra hegemonului - Orson Scott Card

-38%
Nemira
Brosata (paperback)
28,80LEI 17,99LEI
Nemira
Brosata (paperback)
 
34,99LEI
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Shadow of the Hegemon
Limba primei editii: Engleza
Anul aparitiei primei editii: 2001
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Umbra_Hegemonului
Umbra hegemonului este un roman stiintifico-fantastic, al doilea din Saga Umbrelor. Este relatat in cea mai mare parte din perspectiva lui Bean, un personaj din romanul original Jocul lui Ender, dar in acelasi timp protagonistul naratiunii paralele din Umbra lui Ender.

Despre Umbra hegemonului - Orson Scott Card

In acest volum toti absolventii scolii de lupta, cu exceptia lui Ender, se intorc pe pamant in anul 2197 d. Hr., unde fratele lui Ender, Peter/Locke, aranjeaza ca Ender sa se intoarca pe Pamant. Dar Valentine/ Demosthenes foloseste trecutul violent al lui Peter impotriva lui pentru a-l tine pe Ender in exil.

La scurt timp dupa intoarcerea lor, membrii unitatii comandate de Ender, cu exceptia lui Bean, sunt capturati ca strategi intr-o viitoare lupta pentru dominatia mondiala de catre Achilles de Flandres, care ii supune la izolare. Achilles incearca fara rezultat sa il ucida pe Bean. Sotii Delphikis se ascund in timp ce Bean isi uneste fortele cu Sora Carlotta.  Dupa ce descopera un mesaj codat trimis de Petra confirmand faptul ca rusii sunt sustinatorii lui Achille, Bean incearca sa o elibereze in timp ce il ajuta pe Peter sa ajunga la putere.

Atunci cand Peter publica sub pseudonimul Locke ca Ahile este un criminal, absolventii scolii de lupta sunt eliberati, mai putin Petra, pe care Ahile o aduce in India.

Ahile o va tine prizoniera pe Petra incercand sa se foloseasca de ea pentru a invada Thailanda si Birmania.