Nerantula - Panait Istrati

Eminescu
Brosata (paperback)
 
3,99LEI
Minerva
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
-25%
Eminescu
Brosata (paperback)
3,99LEI 2,99LEI
Stoc epuizat
Minerva
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Minerva
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Eminescu
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
100+1 Gramar
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Le Refrain de la fosse: Nerrantsoula
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1927
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1970
Editura la care a aparut: Eminescu
'Nerantula' este un roman din anul 1927 al scriitorului roman Panait Istrati. Omul care tanjeste si traieste pentru prietenie si pentru care multumirea sufleteasca suprema este gasirea unui suflet bun. Acesta este tipul dominant la care aproape toti eroii autorului se pot reduce. Si in 'Nerantula', o opera plina de erotism, sentimentul prieteniei este cel care covarseste in cele din urma sufletul povestitorului.

Despre Nerantula - Panait Istrati

Nerantula este povestea a trei prieteni: Marcu, Epaminonda si Nerantula. Ei isi traiesc copilaria in fericire pana in momentul in care copila are un accident si este dusa la spital. Prietenii se vor regasi abia zece ani mai tarziu.
Anii au trecut iar baietii au devenit acum flacai in toata regula. Ei o reintalnesc pe Nerantula, ce lucreaza intr-un bordel ca prostituata pentru a avea grija de Aurel, un baiat cu handicap locomotor pe care il cunoscuse in spital. Amintirile copilariei se intind pana in anii maturitatii. Epaminonda, incercand sa o ucida pe Nerantula din gelozie, il injunghie din greseala pe Aurel. Ulterior, baiatul supravietuieste si pleaca intr-o calatorie prin lume cu Marcu la finalul careia isi va gasi linistea.
La intoarcere, Marcu o gaseste in aceeasi stare pe Nerantula iar pe Epaminonda disperat deoarece nu poate face nimic pentru a schimba situatia.
In final, povestea lui Panait Istrati are un deznodamant trist...