Panica din '89 - Paul Erdman

-50%
Rao
Brosata (paperback)
3,99LEI 1,99LEI
Rao
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Titlul orginal: The Panic Of '89
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1986
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1997
Editura la care a aparut: RAO
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Erdman
'Panica din '89', volum din anul 1986 al economistului si bancherului american de origine canadiana Paul Erdman, este o lucrare fictionala exploziva cu deconspirari, intrigi puternice si secrete mascate. Este pe departe un roman cu caracter istoric in pofida anului 1989, un an incarcat cu o puternica simbolistica.

Despre Panica din '89 - Paul Erdman

Panica din '89 porneste de la previziunea unei crize financiare care va debuta in anul 1989 in America si in intreaga lume. 
Paul Mayer este rugat de liderii institutiilor bancare sa ocupe functia de consilier, avand in vedere vasta sa experienta (fost presedinte al Fondului si profesor universitar). Barbatul se va confrunta cu inamicii Statelor Unite ale Americii ce planuiesc un boom economic prin care intentioneaza sa isi falimenteze creditorii. 
La final de 1988, amenintarile asupra Americii vin din partea a trei continente, insa ingeniosul Paul Mayer face din tabara celor buni si va lupta pentru natiunea care l-a adoptat. Mai mult, protagonistul va fi pus in fata unei dileme mult mai dificil de solutionat ca sistemul economic in declin al unei intregi tari, respectiv sentimentele contradictorii dintre Azar si Sally.
Panica incepe sa se instaleze in randul oamenilor (asa cum spune si titlul), ca urmare a schimbarilor politice si a jocurilor periculoase la care participa conducatorii lumii. O catastrofa nemaintalnita este iminenta iar autorii complotului sunt cei de la care se asteapta cel mai putin.
Volumul surprinde si secvente importante din evolutia combaterii crizei, astfel ca in urma unor explicatii logice, este fireasca deprinderea unor termeni bancari si de natura economica.