Fata din Nazaret - Petru Popescu

nou
Curtea Veche
Brosata (paperback)
 
18,99LEI
Stoc epuizat
Jurnalul Nat...
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Girl Mary
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 2009
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 2010
Editura la care a aparut: Curtea Veche
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Petru_Popescu
Surprinzatorul roman din anul 2009 al scriitorului roman Petru Popescu aduce la viata unul dintre cele mai misterioase personaje ale istoriei si religiei, Maria din Nazaret. Scriitorul relateaza aceasta epopee prin ochii unor personaje celebre. Pontius Pilat, la acea vreme agent al Romei in Iudeea, o intalneste pe Maria (Mariamne) si este vrajit de frumusetea sa...

Despre Fata din Nazaret - Petru Popescu

Mariamne este eroina povestii de dragoste create de Petru Popescu. In plina criza a Imperiului, in Iudeea, imparatul Augustus trimite un tanar spion roman in Regat. Scopul? Descoperirea unui semn al puterii sale de inspiratie divina. Astfel, ascunzandu-si numele real, Pilat din Pont cauta in desert un miracol dumnezeiesc. Si il si gaseste. Din clipa in care o intalneste, cade sub vraja rapitoarei Mariamne. 
Viguroasa, spirituala si fermecatoare, adolescenta are pasiuni si slabiciuni si cunoaste traditiile mistice ale evreilor, un taram care depaseste puterea de intelegere a romanilor. Pilat stie ca se afla in prezenta unei femei cu puteri magice si cu o personalitate puternica. Tanara Mariamne, pe punctul de a inflori in toata feminitatea sa, este pregatita sa isi traiasca iubirea vietii si sa se impartaseasca din miracolul divin.
Plin de realism dar si misticism, Fata din Nazaret, reconstituie tabloul fascinant al lumii biblice si creeaza povestea de dragoste a unei tinere naive dar totusi complicate care castiga admiratia tuturor, inclusiv a Divinitatii, cu simplitatea sufletului sau.
Mai mult, destinul tinerei avea sa influenteze definitiv omenirea...