Timpul dezarticulat - Philip K. Dick

-24%
Nemira
Brosata (paperback)
21,10LEI 15,99LEI
Stoc epuizat
Nemira
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Time Out of Joint
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1959
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1994
Editura la care a aparut: Nemira
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Time_Out_of_Joint
'Timpul dezarticulat' semnat de scriitorul american Philip K. Dick urmareste povestea lui Ragle Gumm, un barbat care crede ca se afla in anul 1959 cand, in realitate este anul...1998. Descopera cu stupoare ca nu luptase in cel de-al Doilea Razboi Mondial si ca nu locuieste intr-o suburbie. Ce stia si traise el este asadar...ireal.

Despre Timpul dezarticulat - Philip K. Dick

Intr-o suburbie linistita americana, in anul 1959, Ragle Gumm locuieste impreuna cu familia surorii sale si duce o viata tipica americana din anii 50 in care sotiile se dedica treburilor casnice iar barbatii muncesc, citesc ziarele si se uita la televizor.
Protagonistul isi imparte timpul intre intalnirile cu familia Blake si concursul care i-a adus notorietatea, respectiv Unde-l gasim pe omuletul verde?, un joc in care trebuie sa gaseasca patratelul corect din peste 1000 de astfel de figuri. Timp de trei ani, este singurul jucator care raspunde mereu corect.
Intr-una din zilele in care joaca Unde-l gasim pe omuletul verde?, incepe sa observe fenomene stranii in jur si este purtat intr-un alt timp si spatiu prin intermediul flashback - urilor. Ajunge in anul...1998.
Asadar, obiectele se dematerializeaza, in locul lor ramanand acum bilete cu numele acestora si gaseste reviste in care apar celebritati de care el si familia sa nu au auzit pana atunci, precum Marilyn Monroe. Mai mult, cu ajutorul unui radio improvizat intercepteaza mesaje. In acest mod isi aude numele, oamenii vorbind despre el frecvent.
Impreuna cu familia sa incearca sa paraseasca orasul insa este impiedicat. Viitorul din 1998 continua sa ii apara. Tinerii vorbesc diferit, au parul aranjat in mod straniu si poarta haine si incaltaminte bizara si identica. Bancnotele si monedele sunt acum inlocuite de jetoane de plastic si izbucneste un razboi civil intre Pamant si Luna. Patrunsese intr-un timp si spatiu dezarticulat.
Ceea ce nu realizeaza Ragle Gumm este ca devenise cel mai important om din lume. Se recunoaste in uniforma militara pe coperta unei reviste. Descopera ca orasul in care traise este de fapt o realitate artificiala menita sa il protejeze de viitorul teribil cotropit de razboaie. 
Ragle Gumm afla adevarata poveste si decide sa plece pe Luna. Care va fi deznodamantul?