-78%
Categorii: Ezoterism

Poarta magica din Roma

Studiu istoric

Editura: Nemira
Colectia: Porta Magica
Data aparitie:
Limba: Romana
Coperta: Brosata (paperback)
Numar volume: 1
Numar pagini: 106
Dimensiuni: 200 x 130 x 8 mm
Greutate: 0.11 kg
ISBN/Cod: 978-973-143-220-5
Traducator: Doina Adriana Horodniceanu
22,90LEI 4,99LEI
Noua
22,90LEI 4,99LEI
Stoc suficient
-
buc
+
3-4 Zile
Disponibil si in magazine
Exista foarte putine monumente alchimice in Europa: doua se gasesc in Franta unul in Elvetia si altul in Italia.

La Paris sunt bisericile Notre Dame si Sainte Chapelle – toate figurile reprezentate aici au pentru un fin observator semnificatie ezoterica.

In Elvetia exista o soba din faianta fabricata in 1702 ornata cu saisprezece medalioane ce reprezinta procesul hermetic.

In Italia este Porta Magica din Roma una dintre cele mai importante marturii alchimice din lume. Situata in centrul cartierului Esquilino pe locul unde inainte domina palatul Palombara din care n-au mai ramas decat cateva ruine Porta Magica a fost construita la sfarsitul anilor 1600 si marca intrarea in gradinile palatului.

Dupa ce palatul Palombara a fost distrus Poarta a fost reamplasata intr-un colt al gradinii unde mai poate fi vazuta si astazi dupa aproape patru secole.

In Poarta Magica din Roma. Studiu istoric Pietro Bornia ne vorbeste despre intalnirile si experimentele alchimice secrete ce se desfasurau in palat despre regina Cristina a Suediei despre nopti alchimice si pelegrinari trepidante si despre tot ce ofera Portii sens ermetic si valoare spirituala.

 

Comentarii ale utilizatorilor
Ratingul general al produsului:
Detii sau ai citit cartea?
Acorda o nota
Adauga un review