Ghidul nesimtitului - Radu Paraschivescu

-11%
Humanitas
Brosata (paperback)
18,99LEI 16,99LEI
Humanitas
Brosata (paperback)
 
26,99LEI
Humanitas
Brosata (paperback)
 
21,99LEI
Stoc epuizat
Humanitas
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Humanitas
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Ghidul nesimtitului
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 2006
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2006
Editura la care a aparut: Humanitas
'Ghidul nesimtitului' este semnat de cunoscutul scriitor roman Radu Paraschivescu si apare pentru prima data in 2006. Pastrand o nota ironica si amuzanta, volumul aduce in atentia cititorilor calitatea de a fi...nesimtit. In esenta, ghidul furnizeaza reglajele necesare pentru cei care detin aceasta performanta.

Despre Ghidul nesimtitului - Radu Paraschivescu

Nesimtitul este astazi o prezenta constanta, dificil de evitat si imposibil de impiedicat. Se gaseste in tren, la opera, in autobuz, la biserica, in parc, practic oriunde. Credinta lui? Sfidarea tuturor celorlalti. 
'Ghidul nesimtitului' insa nu se adreseaza acestei categorii, ci persoanelor care s-au confruntat cu nepasarea, lipsa de educatie ori grosolania. Cum pot fi recunoscuti, cum pot fi incadrati intr-o categorie si ce reglaje sunt necesare pentru cei ispititi de nesimtire, toate aceste aspecte sunt tratate in prezentul volum.
Cartea urmareste binedispunerea cititorului astfel ca Radu Paraschivescu vorbeste despre fapte, intamplari si situatii neplacute de care foarte multi dintre oameni au avut parte de-a lungul vietii si in care rolul principal il juca un...nesimtit. De regula sunt intamplari peste care nu se poate trece foarte usor, de pilda cu un dus, muzica preferata sau o injuratura bine tintita.
In incercarea de a descrie actualul stat roman, Radu Paraschivescu intocmeste si un decalog al nesimtitului scris cu un limbaj destul de contondent pentru un veritabil nesimtit. Cateva exemple sunt: Nu te gandi la ceilalti. Fii egocentric; Evita sa-ti pui intrebari. Drumul tau e unul al certitudinilor sau Cauta mereu prim planul. Incearca sa fii contaminant.