Fereastra de sus - Raymond Chandler

-55%
Nemira
Cartonata (hardcover)
35,53LEI 15,99LEI
Univers
Brosata (paperback)
 
13,99LEI
-38%
Nemira
Brosata (paperback)
23,99LEI 14,99LEI
Stoc epuizat
Bebe
Brosata (paperback)
Titlul orginal: The High Window
Limba primei editii: Engleza
Anul aparitiei primei editii: 1942
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_High_Window
Romanul Fereastra de sus este cel de-al treilea roman al autorului Raymond Chandler si apartine genului politist (mister, crima), prezentand rezolvarea unui caz de furt si crima al detectivului privat Philip Marlowe.

Despre Fereastra de sus - Raymond Chandler

Romanul este povestit din perspectiva detectivului Marlowe, iar actiunea incepe in momentul in care acesta este chemat in casa luxoasa a doamnei Elizabeth Bright Murdock, din Pasadena. Aceasta doreste sa il angajeze pentru a o ajuta sa recupereze o valoroasa moneda din colectia celui de-al doilea sot al sau, care a decedat. 
 
Cine a furat moneda familiei Murdock?
 
Banuiala doamnei Murdock este ca nora ei este cea care a furat moneda. Pe numele ei, Linda Murdock, avand fosta meserie de cantareata de club de noapte, a devenit sotia fiului doamnei Murdock in ciuda impotrivirii sale. Pe langa proasta reputatie pe care o avea in ochii doamnei Murdock, Linda a disparut cam in aceeasi perioada in care a fost furata moneda.
Dorinta doamnei Murdock este ca nora ei sa fie gasita si odata cu ea si moneda, fara implicarea mass-mediei sau a politiei.
 
Cine i-a ucis pe detectivul Philips si pe Elisha Morningstar?
 
Detectivul accepta cazul, dar situatia se complica in momentul in care il intalneste pe Phillips, un alt detectiv, care fusese angajat de catre Leslie Murdock, fiul doamnei Murdock, si pe care il gaseste mort inainte ca acesta sa ii ofere ajutorul. Din pacate nu este singura crima care se produce o data cu incercarea de a gasi hotul monedei. Elisha Morningstar, dealer de monede, este de asemenea gasita moarta de catre detectivul Marlowe.
Luand urma indiciilor, detectivul ajunge la casa lui Alex Morny, loc in care o descopera pe sotia acestuia avand o aventura. De aici se gasesc multe legaturi incurcate si apar personaje care ii pun obstacole detectivului in deslusirea misterului, si totodata crimele nu se opresc. 
Lucrurile iau intorsaturi ciudate la tot pasul, iar schimbari de situatie continua sa apara pe parcursul romanului, astfel incat cititorului sa ii fie cat mai greu sa gaseasca criminalul inaintea dezvaluirii lui.
Este un roman plin de suspans, care tine cititorul cu sufletul la gura pe intreg parcursul actiunii.