Ultimul Templier - Raymond Khoury

-50%
Nemira
Brosata (paperback)
27,99LEI 14,00LEI
Stoc epuizat
Nemira
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: The Last Templar
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 2005
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 2006
Editura la care a aparut: Nemira
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_Templar
'Ultimul templier' este romanul de debut al scenaristului si scriitorului de origine libaneza Raymond Khoury. Cavalerii templieri, un mister al istoriei, sunt protagonistii unui thriller incitant ce devine bestseller al New York Times si este tradus in peste treizeci de limbi.

Despre Ultimul Templier - Raymond Khoury

La Muzeul Metropolitan din New York se desfasoara un important eveniment mediatizat, respectiv o prezentare de obiecte religioase rare aduse din colectia Comorile Vaticanului. La expozitie este invitata si Tess Chaykin, o tanara arheolog. Deodata apar patru calareti mascati imbracati in Cavaleri Templieri ce incep sa distruga tot in calea lor. Scopul? Vor sa puna mana pe un codificator vechi de 800 de ani. Cavalcada lor se lasa cu distrugeri, multe victime si furturi insemnate.
Cazul va fi investigat ulterior de FBI, un membru important al echipei fiind Sean Reilly. I se va alatura ulterior si Tess Chaykin in ancheta, iar chimia incepe sa apara intre cei doi. Actiunea se muta apoi in Vatican si Turcia, unde cei doi vor avea parte de aventuri incredibile. 
In paralel se desfasoara si aventura unui grup de cavaleri templieri ce au o misiune: trebuie sa protejeze un document extrem de important. Misiunea acestora debuteaza in anul 1291, dupa dezastrul de la Acra. Ultimii templieri reusesc sa se apere de atacurile Bisericii Catolice si ascund in siguranta comoara atat de dorita de fetele bisericesti, iar dupa douazeci de ani de pribegie si sclavie, ultimul templier ajunge in Paris sa il vada pe Marele Maestru al Ordinului, Jacque de Molay, ars pe rug din ordinul regelui pentru ca nu a marturisit unde a ascuns comoara.
Ultimul templier isi va dedica viata mentinerii misterului si legendei Templierilor contra intereselor si vointei Bisericii Catolice. 
Ceea ce leaga aventurile din prezent si trecut este chiar documentul pe care ultimul templier trebuie sa il protejeze cu pretul vietii…
Se va descoperi legenda Templierilor?