Blaze - Richard Bachman

Nemira
Cartonata (hardcover)
 
78,99LEI
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Scribner
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Sperling & K...
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Hodder & Sto...
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Blaze
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 2007
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 2009
Editura la care a aparut: Nemira
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Blaze_(novel)
Publicat de cunoscutul scriitor american Stephen King sub pseudonimul Richard Bachman, 'Blaze' (2007) este povestea lui Clayton Blaisdell (Blaze), un adolescent problematic cu un trecut traumatizant si cu numeroase infractiuni minore la activ. Intr-o zi il intalneste pe George, care ii propune o lovitura mai serioasa: rapirea unui copil si santajarea familiei pentru a primi banii de rascumparare.

Despre Blaze - Richard Bachman

Clayton Blaisdell (Blaze) a avut o copilarie traumatizanta, fiind abuzat de nenumarate ori de tatal sau iar in timpul liceului a savarsit mai multe infractiuni marunte si a avut numeroase conflicte cu politia. Tanarul il intalneste pe George, alaturi de care va orchestra o infractiune mai serioasa: ei planuiesc sa il rapeasca pe fiul unei familii instarite, pe care mai apoi sa o santajeze pentru a primi o rascumparare in valoare de doua milioane. 
Insa, George moare iar Blaze este nevoit sa infrunte singur realitatea. Desi sustine ca prietenul sau ii este mereu alaturi, are momente de luciditate in care realizeaza ca toate conversatiile cu George sunt de fapt dialoguri imaginare. Indiferent de adevarul din spatele gandurilor sale, cel din urma continua sa ii fie calauza si il sustine la orice pas. Blaze este nevoit sa fuga si sa se ascunda, fiind impins de instinctul aproape animalic de supravietuire dar si de grija fata de copilul rapit. 
Stephen King (Richard Bachman) se concentreaza asupra lui Blaze, evidentiindu-i temerile, neajunsurile si evenimentele care l-au marcat pe tanar de-a lungul anilor, in vreme ce restul personajelor sunt in umbra. In final, povestea lui Clayton se dovedeste a fi una terifianta atat din cauza infractiunii in sine cat si din cauza contextului nefericit care l-a transformat pe tanar intr-un astfel de om. Cum se va incheia povestea lui Blaze?