Testamentul lui Holcroft - Robert Ludlum

Olimp
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Lider
Brosata (paperback)
Titlul orginal: The Holcroft Covenant
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1978
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1993
Editura la care a aparut: Olimp
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Holcroft_Covenant
Dupa incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, trei nazisti de la putere delapideaza 780 de milioane de dolari din fonduri naziste, dupa care se sinucid. Incheie un legamant. Vor sa repare raul facut astfel ca acesti bani trebuie impartiti supravietuitorilor Holocaustului. Noel Holcroft este unul dintre mostenitori si trebuie sa ii caute pe fiii celorlalti doi, insa cei din urma, participantii Projekt Sonnenkinder, se pare ca au un alt plan. Vor controlul propriu asupra milioanelor si infiinarea celui de-al patrulea Reich nazist.

Despre Testamentul lui Holcroft - Robert Ludlum

In anii 70, dupa finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial. 
Noel Holcroft, arhitectul orasului New York si fiul lui Heinrich Clausen, om influent in cel de-al treilea Reich in timpul razboiului, este cautat de Grande Banque de Geneve. In timpul razboiului, Clausen impreuna cu doi prieteni de-ai sai au furat sume importante din Reich, pe care le-au depus intr-un cont din Zurich, deoarece aflasera de atrocitatile Holocaustului si voiau sa repare o parte din raul facut. Ulterior, ei se sinucid.
Dorinta finala a fost ca cei 780 de milioane de dolari sa ajunga la supravietuitorii Holocaustului iar scopul lui Noel este acum sa ii gaseasca si pe ceilalti doi fii ai decedatilor pentru a duce la bun final misiunea.
Insa lucruri marsave ies la iveala. Ceilalti doi fac parte din Projekt Sonnenkinder, o ultima urma al celui de-al treilea Reich. Sunt copiii Germaniei, fara slabiciuni fizice si psihologice, ce au fost adunati, antrenati si indoctrinati asemenea precursorilor lor, in comunitati izolate. Treizeci de ani au asteptat pentru fonduri, iar acum le pot avea: mostenirea lui Clausen si a celorlalti doi barbati. Conducatorul lor este Tinamou, cel mai de temut criminal din lume si au un singur scop: ca cel de-al patrulea Reich nazist sa preia in sfarsit lumea.
Holcroft incearca sa duca la bun final misiunea nobila si secreta a tatalui, sau cel putin asa crede, insa vor aparea multe impedimente si va trebui sa invete in cine sa aiba incredere. Cei buni sunt cei rai, iar cei rai de fapt au scopuri nobile.
Va reusi sa afle adevarul si sa duca la bun sfarsit misiunea?