320 de pisici negre - Rodica Ojog-Brasoveanu

Nemira
Brosata (paperback)
 
25,99LEI
-20%
Juventus
Brosata (paperback)
28,99LEI 23,19LEI
-20%
Dacia
Brosata (paperback)
19,99LEI 15,99LEI
Nemira
Brosata (paperback)
 
39,99LEI
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: 320 de pisici negre
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1978
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1978
Editura la care a aparut: Dacia
Romanul '320 de pisici negre' (1978) face parte din Ciclul Melaniei Lupu. La fel ca si in celelalte volume din serie, cititorii o vor regasi pe simpatica batranica implicata intr-un mister unde il va avea adversar pe maiorul Cristescu. Parte a unei grupari a celor mai mari infractori europeni, englezul Ned Morton vrea sa isi faca iesirea din scena in glorie odata cu gasirea Fecioarei din Insula Grotelor, statuia din aur in marime naturala a Madonei. Pentru asta el trebuie sa ajunga in Bucuresti si sa o scoata din inchisoare pe doamna care reprezinta singura lui pista. Fireste, printr-o serie de intamplari bizare, cea pe care o ajuta sa evadeze este nimeni alta decat Melania Lupu, arestata intr-un sfarsit de Maiorul Cristescu.

Despre 320 de pisici negre - Rodica Ojog-Brasoveanu

In 320 de pisici negre Melania Lupu este finalmente arestata pentru spargerea unui muzeu. Simpatica batranica nu reuseste sa il convinga pe Maiorul Cristescu de nevinovatia sa, asa ca isi ia ramas bun de la motanul ei Mirciulica si porneste catre inchisoare, stiind ca nu va sta mult timp acolo. Intre timp, Ned Morton ajunge in Romania pentru a gasi Fecioara din Insula Grotelor, o sculptura foarte valoroasa. O singura femeie stie unde este ascunsa statuia: Olga Tudor, care este in inchisoare si surprinzator, in aceeasi celula cu Melania. Ned impreuna cu alti complici romani organizeaza o evadare pentru a ajunge la Olga, insa femeia care trebuia sa vorbeasca cu Ned este satula de operatiuni dubioase si o trimite pe Melania in locul sau. 
Melania ajunge intr-un apartament si intra in jocul lui Morton, pretinzand ca stie ascunzatoarea Madonei de Aur. Pentru a-si limpezi mintea, batranica cere membrilor grupului sa ii caute motanul, Ned oferindu-le pentru fiecare motan cate zece dolari si ulterior Mirciulica este gasit printre cele 320 de pisici rapite din toate colturile Bucurestiului. Dupa tot acest circ, Melania fuge acasa, distruge toate probele care au inculpat-o si il gaseste pe adevaratul Mirciulica, infometat. 
In drumul sau catre casa grupului, Melania este urmarita de un militian, insa acesta este imobilizat de catre Morton. De asemenea, o alta expeditie poate fi cea din casa Olgai Tudor, de unde ia coordonatele si adresa Madonei de aur, ea fiind urmarita de englez. Tot el instaleaza un microfon in camera batranei si porneste pe o serie de piste false. Intr-un final, Melania da ochii cu Maiorul Cristescu, intentioneaza sa il santajeze, insa isi regaseste colegele de celula (Olga Tudor si Libelula), stiind ca va mai petrece o vreme acolo.