A inflorit liliacul - Rodica Ojog-Brasoveanu

-50%
Militara
Brosata (paperback)
7,99LEI 3,99LEI
Nemira
Brosata (paperback)
 
26,99LEI
-30%
Nemira
Brosata (paperback)
73,99LEI 51,99LEI
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: A inflorit liliacul
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1990
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1990
Editura la care a aparut: Militara
'A inflorit liliacul' scris de doamna romanelor politiste romanesti apare initial in anul 1990 si reinvie o perioada de mult apusa a statului roman, respectiv perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Actiunea graviteaza in jurul tronului si a unitatii de neam, acum amenintate de opozitie.

Despre A inflorit liliacul - Rodica Ojog-Brasoveanu

Actiunea are loc in vremurile domniei lui Alexandru Ioan Cuza, in Tarile Romane. Volumul porneste de la un complot al carui scop este uciderea lui Cuza si inlocuirea lui cu printul Sutzu. Rodica Ojog Brasoveanu schiteaza o imagine memorabila a Bucurestiului de altadata facand apel la umorul caracteristic si ironia fina dedicata aspirantilor la titluri nobiliare. Aventura este sustinuta de Barbu Cantuniari, cel responsabil de siguranta domnitorului.
In opozitie se afla boierul Panait Bals si printul Constantin Sutzu. Cei doi planuiesc inlaturarea de la tron a lui Cuza. Momentul oportun pentru un asasinat? In timpul balului organizat de italianca Albina di Rhona la finalul anului 1863 in Bucuresti. 
Se da o lupta intre tabara conspiratorilor si cea a sustinatorilor domnitorului si vor urma spionaje, tradari si manipulari. Mai mult, boierul Bals va cumpara o inventie similara unei bombe cu ceas al carei inventator este Dimitrie Cornescu, angajat al Ministerului de Finante. 
Pe de alta parte, supusii si simpatizantii domnitorului, fortele armate si indeosebi Barbu Cantuniari vor colabora pentru demascarea tradatorilor. Lupte diplomatice, aventuri imprevizibile ale personajelor si emotii intense. Asta propune romanul 'A inflorit liliacul'.
Tabloul este intregit si de trairile domnitorului, ale primului ministru Kogalniceanu cat si ale doamnei Elena Cuza, caracterizata de o eleganta debordanta.
Care dintre tabere va avea sorti de izbanda?