Buna seara, Melania! - Rodica Ojog-Brasoveanu

Dacia
Brosata (paperback)
 
17,99LEI
Nemira
Brosata (paperback)
 
56,99LEI
Titlul orginal: Buna seara, Melania!
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1975
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1975
Editura la care a aparut: Dacia
Rodica Ojog-Brasoveanu, doamna romanelor politiste romanesti, revine cu un nou volum din seria cu personajul Melania Lupu, si anume 'Buna seara, Melania!', publicat pentru prima data in 1975. Melania Lupu isi continua aventurile impreuna cu motanul sau Mirciulica. De data aceasta ea tinteste cu privirea 'Femeia cu evantai', un tablou pictat de Goya, si pune la cale o misiune de spargere a unui muzeu.

Despre Buna seara, Melania! - Rodica Ojog-Brasoveanu

Al doilea volum din seria cu personajul Melania Lupu continua aventurile batranicii viclene cu minte de copil. La un an de la operatiunea tablourile furate, ea pune ochii pe 'Femeia cu evantai', un tablou al lui Goya. Toate tablourile furate se intorc in muzeu, insa Melania isi doreste cu ardoare opera lui Goya, asa ca vrea sa fure tablouri din muzeu si sa le scoata din tara. Strange un grup infractional chiar sub nasul maiorului Cristescu si al locotenentului Azimioara. Ajutoarele sale? Raul Ionescu, Nucu Scarlat si Dascalu, un nebun si jumatate, pe care ii convinge sa sape un tunel si sa fure operele din muzeu. Mai mult, Melania, Florence, Serban si Ionita sunt sechestrati in timp ce infractorii sapa tunelul si jefuiesc muzeul, iar niciunul dintre acestia nu banuieste ca de fapt Melania a pus totul la cale.
Aparitia unui taximetrist ce aduce portofelul pierdut de Ionita deturneaza planul Melaniei. Barbatul incearca sa fuga in momentul in care desluseste ceea ce se intampla, este impiedicat de Melania si in final este impuscat. Femeia incearca sa fuga din tara, dar este oprita de maiorul Cristescu si de subalternul sau, Azimioara.
In final, cei trei sunt inchisi, la fel si Melania, care este data in vileag de motanul sau Mirciulica, in momentul in care acesta declansase din greseala aparatul de fotografiat, imaginile dovedind complicitatea femeii.