Disparitia statuii din parc - Rodica Ojog-Brasoveanu

-29%
Militara
Brosata (paperback)
20,99LEI 14,99LEI
-29%
Nemira
Brosata (paperback)
16,99LEI 11,99LEI
-39%
Nemira
Brosata (paperback)
32,99LEI 19,99LEI
Universitara
Brosata (paperback)
 
16,99LEI
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Dispariția statuii din parc
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1987
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1987
Editura la care a aparut: Militara
'Disparitia statuii din parc' de Rodica Ojog Brasoveanu face parte din ciclul volumelor cu personajul Melania Lupu si apare pentru prima data in 1987. Disparitia peste noapte a unei statui dintr-un parculet din Bucuresti declanseaza o ancheta pentru prinderea faptasului. Ancheta este condusa de maiorul Cristescu si de Mirela Tutovan, insa apare si Melania Lupu, un personaj controversat. Asadar, se nasc multe necunoscute si intrebari: Care este misterul din jurul statuii? Ce legatura are Melania cu furtul?

Despre Disparitia statuii din parc - Rodica Ojog-Brasoveanu

In Bucuresti, in plina epoca socialista, dintr-un parc dispare in mod misterios o statuie a unei personalitati, fapt care ii socheaza pe localnicii din apropiere, cat si pe oamenii legii. Initial dispare bustul personalitatii din secolul nouasprezece, iar apoi soclul statuii.
Mirela Tutovan, maior in Ministerul de Interne se va ocupa de caz, iar in ancheta se alatura si maiorul Cristescu. Apare si un personaj tare controversat, Melania Lupu, care sustine ca statuia disparuta infatiseaza un unchi de-al ei, caruia ii poarta o consideratie deosebita, insa acest lucru se dovedeste a fi doar un pretext. 
Desi indiciile obtinute in ancheta conduc initial catre localnicii din apropierea statuii, anchetatorii incearca sa afle adevaratul fir al povestii. Apare si un alt personaj enigmatic, Grig Leopold, ce aparent cauta o avere din vremea razboiului, dar si o locatie noua din zona parcului, in care se pot afla noi indicii.
Apar rasturnari de situatie, filaje, lansarea unor mai multe ipoteze, dar si indicii plasate pentru a deruta ancheta. 
Cine sa fie faptasul? Ce legatura ale Melania Lupu cu furtul statuii? Cum vor gestiona situatia Tutovan si Cristescu?